“Ανακοίνωση διαμαρτυρίας” εξέδωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου, με αφορμή όπως σημειώνει “τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου σχετικά με τη δημιουργία νέου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα καθώς επίσης και τη συγχώνευση του ΤΕΙ / ΑΜ-Θ με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και όχι με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όπως αρχικά είχε συζητηθεί”.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η κ. Καζάκου τονίζει:
“Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με προβληματισμό και ανησυχία τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου σχετικά με τη δημιουργία νέου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα καθώς επίσης και τη συγχώνευση του ΤΕΙ / ΑΜ-Θ με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και όχι με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο όπως αρχικά είχε συζητηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένωση των ΤΕΙ / ΑΜ-Θ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα δημιουργούσαν ένα πολύ δυνατό εκπαιδευτικό ίδρυμα και ταυτόχρονα θα ενισχύονταν πολύ περισσότερο ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό και με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού κ. Γαβρόγλου διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά το Αθηναϊκό κράτος και η Ελληνική Κυβέρνηση να αποδυναμώνουν την τοπική κοινωνία σε οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αποτέλεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης για την περιοχή μας, και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και τη δυναμική του.
Εκφράζω έντονα την αντίθεσή μας, για τις όποιες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ζητώ από όλους τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, την έγκαιρη κινητοποίηση προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων”.