Για “επτά πολυπληθείς σχολικές μονάδες χωρίς θέρμανση”, κάνει λόγο σε ανακοίνωση-καταγγελία η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία έστειλε και σχετική επιστολή στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη.

Μάλιστα η κ. Καζάκου εκτιμά πως “το πρόβλημα τείνει να γίνει μεγαλύτερο εντός των επόμενων ημερών αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Καζάκου:

«Επτά πολυπληθείς σχολικές μονάδες χωρίς θέρμανση – 2.100 μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα στο ψύχος!

Αναμένουμε τις θέσεις της δημοτικής αρχής και τις απαιτούμενες εκείνες ενέργειες που θα δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία της εκπαιδευτική κοινότητας.

Η αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Κομοτηνής, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Πρόκειται για ένα μείζον θέμα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δύο μέρες τη σχολική και όλη την τοπική κοινότητα.

Σε επικοινωνία που είχα με τη Διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε, επτά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής δεν είχαν θέρμανση, με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κλήθηκαν να βρίσκονται σε παγωμένες αίθουσες, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και σε ακατάλληλες συνθήκες.

Καθώς το πρόβλημα τείνει να γίνει μεγαλύτερο εντός των επόμενων ημερών αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, ζήτησα με επιστολή μου προς τον Δήμαρχο κ. Πετρίδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Γκαράνη να προβούν σε όλες εκείνες  τις απαιτούμενες ενέργειες και να λάβουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Πρότασή μας είναι, εφόσον και δύναται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, να διακοπεί η λειτουργία των αντίστοιχων σχολικών μονάδων».