Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός Κομοτηνής «Εμείς…η πόλη», αναφέρει:

Το εκλογικό επιτελείο του συνδυασμού «Εμείς…η πόλη» και η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής κα Φελίνα Καζάκου – Βρούζου, παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον την επικαιρότητα καθώς και τη ροή των πληροφοριών που αφορούν την προεκλογική δραστηριότητα υποψηφίων και συνδυασμών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ειδησεογραφία που ασχολείται με τη δραστηριότητα υποψηφίων του συνδυασμού «Εμείς…η πόλη», αλλά και τις αντιλήψεις της κας Φελίνας Καζάκου για ζητήματα που αφορούν την ισονομία και ισοπολιτεία των δημοτών και κατοίκων της περιοχής, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Θράκης και της Ροδόπης να μην αντιμετωπίζεται η ευαίσθητη αυτή περιοχή ευκαιριακά και στα πλαίσια κομματικών ή πολιτικών ανταγωνισμών που γνωρίζουν μόνον επιφανειακά την τοπική πολυσύνθετη πραγματικότητα.

2. Ο συνδυασμός «Εμείς…η πόλη» ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι με βάση τα δημογραφικά δεδομένα της περιοχής αλλά και την πολιτισμική σύνθεση των σύνοικων στοιχείων, επιχειρεί να καταρτίσει ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά ψηφοδέλτια, τόσο σε ποιοτικά όσο και ποσοτικά χαρακτηριστικά.

3. Με σεβασμό στα ιστορικά δεδομένα και με κριτήριο τη διαφύλαξη της πολιτισμικής και πληθυσμιακής ταυτότητας της περιοχής, η κα Φελίνα Καζάκου και οι συνεργάτες της επισημαίνουν τα ακόλουθα:

– Από τους 52 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Κομοτηνής, οι 10 προέρχονται από τον χώρο της μειονότητας, εκ των οποίων οι 6 είναι τουρκογενείς Έλληνες μουσουλμάνοι και οι 4 Έλληνες Πομακογενείς.

– Από τους 48 υποψηφίους που εκπροσωπούν τις 24 τοπικές κοινότητες (στις οποίες εντάσσονται και οι 42 οικισμοί ορισμένοι εκ των οποίων με αμιγή μειονοτικό πληθυσμό), οι 21 προέρχονται από τον χώρο της μειονότητας, εκ των οποίων 8 είναι τουρκογενείς Έλληνες μουσουλμάνοι, 7 Έλληνες Πομακογενείς και 6 Έλληνες Ρομά.

4. Η κα Φελίνα Καζάκου επισημαίνει επίσης αναφορικά με το δημοσίευμα που     αφορά τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ.  Σεζέρ Ριζά, δημοσιογράφο και εκδότη της τοπικής μειονοτικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», ότι πρόκειται φανερά για έργο κύκλων που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση και στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων. Ο κ. Σεζέρ Ριζά σέβεται τους νόμους κα το Σύνταγμα της Ελλάδας, είναι ενεργός πολίτης, και ασκεί τη δραστηριότητά του ως δημοσιογράφος – εκδότης τα τελευταία 12 χρόνια με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο. Η εφημερίδα του, δε, έχει αδειοδοτηθεί από την Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών.

5. Τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε βάρος υποψηφίων του συνδυασμού «Εμείς…η πόλη», σκοπό έχουν – ίσως – να καλύψουν, εκτός των άλλων, τις υποψηφιότητες εκείνων των κυριών που με πράξεις τους και καθημερινές τους δηλώσεις δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων της περιοχής.

6. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες της κας Φελίνας Καζάκου, εκπροσωπούν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου.

7. Ο συνδυασμός «Εμείς…η πόλη» και η υποψήφια δήμαρχος κα Φελίνα Καζάκου, προωθούν το πρότυπο της ευρωπαϊκής σύγχρονης πόλης, και προσκαλούν στην Κομοτηνή όλους όσοι αισθανθούν την ανάγκη να διαπιστώσουν ότι η Θράκη και η Ροδόπη αποτελούν πρότυπο συνύπαρξης, ισονομίας και ισοπολιτείας.