Ενόψει της διαβούλευσης της νέας κανονιστικής σχετικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Κομοτηνής, η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής “Εμείς η πόλη”, Φελίνα Καζάκου, συνάντησε εκπροσώπους των σωματείων ένδυσης και υπόδησης “Ομόνοια” και “Διόσποροι”, και σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, συζήτησε μαζί τους “τα προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές, τα θέματα της φύλαξης, της ελλιπούς  καθαριότητας, του ωραρίου λειτουργίας, καθώς επίσης και την ανάγκη δημιουργίας μια νέας λαϊκής αγοράς ευρωπαϊκών προδιαγραφών”.

Σε συνέχεια όλων όσων συζητήθηκαν, υποβλήθηκαν οι παρακάτω προτάσεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο σχέδιο της κανονιστικής και να  συζητηθούν στο αρμόδιο όργανο.

  • Συστηματική φύλαξη του χώρου που πραγματοποιείται η Λαϊκή Αγορά, από ιδιωτική εταιρεία security, κατά τη διάρκεια αυτής, με στόχο:

-να αποφεύγεται η παράνομη είσοδος όσων δεν διαθέτουν τη νόμιμη άδεια.

-την πρόληψη και αποφυγή κλοπών.

-την καλύτερη επίβλεψη του χώρου που καταλαμβάνουν κυρίως οι παράνομοι πλανόδιοι.

  • Ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών:

-ενίσχυση και επιπλέον δημιουργία  στεγάστρων.

-χάραξη και διαγράμμιση όλων των θέσεων προκειμένου να μην καταλαμβάνονται  παρανόμως χώροι.

-δημιουργία διαδρόμων ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των επισκεπτών στην αγορά μεταξύ των εμπόρων ένδυσης και υπόδησης.

-αξιοποίηση και μίσθωση των αδιάθετων χώρων.

– Ενίσχυση της καθαριότητας με τη συμπληρωματική συμβολή ιδιωτικού συνεργείου, καθώς επίσης και την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κ. Καζάκου, η ίδια βρίσκεται “σε συνεχή διάλογο με τα σωματεία και τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών με αφορμή τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους της Λαϊκής Αγοράς καθώς  επίσης  και στο πλαίσιο λειτουργίας αυτής, και δηλώνει την πρόθεσή της να υποστηρίξει την υλοποίηση όλων των παραπάνω ενεργειών και την περαιτέρω εύρεση χρηματοδότησης και αναβάθμισης της Λαϊκής αγοράς”.

Σε δήλωσή της η κ. Καζάκου τονίζει: “Η Λαϊκή Αγορά της πόλης κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξη επισκεπτών. Πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες μιας μεγάλης κατηγορίας επαγγελματιών που διαθέτουν τις νόμιμες άδειες, καταβάλουν τα αντίστοιχα τέλη και ενισχύουν την τοπική οικονομία. Συνεπώς είναι υποχρέωση του Δήμου Κομοτηνής και της διοίκησης να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών και στην αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς προς όφελος των παραγωγών, των πωλητών αλλά και του αγοραστικού κοινού”.