Για «απίστευτη ταλαιπωρία στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της Κομοτηνής», κάνει λόγο η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής «Εμείς … η πόλη», κ. Φελίνα Καζάκου, η οποία σε ανακοίνωσή της εγκαλεί τη Διοίκηση του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Καζάκου:

«Η εικόνα της πόλης αλλά και οι  μαρτυρίες των  επισκεπτών των τελευταίων ημερών, που η ζωή στην πόλη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, αποτυπώνεται με τα μελανότερα γράμματα, λέξεις  και φωτογραφίες.

Μια βρώμικη και αφισοκολλημένη πόλη που κάθε άλλο φιλόξενη φοιτητούπολη θα την χαρακτήριζε κανείς τη στιγμή που θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να είχε φροντίσει εγκαίρως για την εικόνα και την καθημερινότητα της πόλης.

Μια ιδιαίτερα σημαντική χρονικά περίοδος για την πόλη μας που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες με αφορμή και την έναρξη της νέας πανεπιστημιακής χρονιάς αλλά δυστυχώς…

  • Δεκάδες τα αδέσποτα ζώα κείτονται σε όλους τους δημόσιους χώρους, που επιτίθενται σε αμέριμνους επισκέπτες και τους ελάχιστους τουρίστες.
  • Ανύπαρκτοι δημόσιοι χώροι παρκινγκ και ατελείωτη η ταλαιπωρία της μετακίνησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  και των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.
  • Ανεφάρμοστο και αποτυχημένο το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα καθημερινό κομφούζιο στο κέντρο και στις βασικές οδικές αρτηρίες γύρω από αυτό.
  • Ανύπαρκτες διαβάσεις που κάνουν την κυκλοφορία των επισκεπτών επικίνδυνη για πεζούς και οδηγούς.
  • Έντονη η απουσία ενός τουριστικού χάρτη – φυλλαδίου ή η λειτουργία ενός τουριστικού κέντρου πληροφόρησης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών.

Μήπως θα πρέπει τελικά να  θυμίσουμε στη Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και στον κ. Πετρίδη, τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες…

Σας ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ λοιπόν ότι:

  • Στις 19/9/2016, η παράταξή μας σας υπέβαλε ολοκληρωμένη χρηματοδοτούμενη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα και δεν την υλοποιήσατε.
  • Εκφράσαμε επανειλημμένως σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τη σπουδαιότητα της αστικής ασφάλειας των πολιτών και ζητήσαμε την παρέμβασή σας μέσω υπηρεσιών και συνεργατών σας (στις παιδικές χαρές, τα πάρκα, διαγράμμιση διαβάσεων).
  • Στις 29/8/2017 ζητήσαμε μέσω της πρότασής μας που καταθέσαμε στον σχεδιασμό του Ιστορικού Κέντρου της πόλης (Σ.Β.Α.Α.). να συμπεριληφθεί δημόσιο πάργκινκ.
  • Στις 21/12/2016, με πρόταση προς την Επιτροπή Τουρισμού, ζητήσαμε τον σχεδιασμό και εκτύπωση ενημερωτικών τουριστικών φυλλαδίων και χαρτών.
  • Είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός νέου καινοτόμου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης,  με τον υπάρχον σχεδιασμό να είναι παρωχημένος,  να μην μπορεί να εφαρμοστεί.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών και εκατοντάδων επισκεπτών – που αποτυπώνουν και μεταφέρουν ως εικόνα της πόλης ανά την Ελλάδα – έχετε την ευθύνη, την υποχρέωση αλλά και την αρμοδιότητα να δώσετε λύσεις.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας  ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών καθώς επίσης και η τόνωση της επιχειρηματικής ζωής του Δήμου Κομοτηνής είναι υποχρέωση σας…

και  για την παράταξη μας προτεραιότητα…

Λυπούμαστε για την εικόνα της πόλης…

Ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και τον Δήμαρχο κ. Πετρίδη επιτέλους την παρέμβαση τους και την ανάληψη πρωτοβουλιών».