– Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, και στον παραιτηθέντα από το κόμμα, υποψήφιο βουλευτή το 2012, κ. Γ. Τριανταφυλλόπουλο.

Σκληρή απάντηση, με την οποία υπονοεί ότι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τριανταφυλλόουλος, παραιτήθηκε από το κόμμα επειδή «ενδεχομένως βλέπει ότι δεν εκπληρώνονται κάποιοι προσωπικοί στόχοι ή προσωπικές φιλοδοξίες», εξέδωσε η τοπική νομαρχιακή οργάνωση της παράταξης. Με την ίδια ανακοίνωση, ο παραιτηθείς εγκαλείται αιχμηρά με την αποστροφή «τέτοιες συμπεριφορές είναι πρόδηλο ότι τροφοδοτούν ένα σύστημα που ψυχορραγεί», ενώ αναφορικά με τη σύγκριση στην οποία προέβη σε δηλώσεις του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ του μακαρίτη Αντ. Τρίτση και του Αλ. Τσίπρα, η ανακοίνωση τον κατακεραυνώνει τονίζοντας οτι «δεν καταλαβαίνει που πατά και που πηγαίνει»!

«Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση παραίτησης από το κόμμα, του κ. Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.

Πότε αλήθεια κατάλαβε τα όσα καταμαρτυρεί; Διότι  το καλοκαίρι του 2015, μετά τη δύσκολη συμφωνία που επετεύχθη και που συντάραξε το κόμμα μας, ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος ουδεμία διαφωνία διατύπωσε, τουνατίον είχε ασκήσει κριτική στο εγχείρημα των διαφωνούντων. Και αν  αισθάνθηκε την όποια διαφωνία σε τέτοιο μείζον ζήτημα, μάλλον την κράτησε για τον εαυτό του…

Εξελέγη ως μέλος στο συντονιστικό της οργάνωσης μελών της πόλης, επομένως και εκεί δεν είχε πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν τον πίεσε κανείς να μετέχει.

Αρκετό καιρό αργότερα μετείχε με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για το Δ.Σ. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Εξελέγη, και μάλιστα σήμερα είναι πρόεδρος με τις ψήφους των συντρόφων μας. Ούτε τότε εκδήλωσε μια κάποια διαφωνία.

Θυμήθηκε μετά από δέκα μήνες από τη συμφωνία του καλοκαιριού να εκφράσει τη “ριζική πολιτική διαφωνία του”. Μάλιστα, διακηρύσσει σε τοπικά μέσα και “εθνικά μέσα της διαπλοκής” στα οποία φιλοξενείται το πόσο “στημένο ήταν το παιχνίδι” και ότι “ο Τρίτσης ήταν πιο αριστερός από τον Τσίπρα”. Αλλά σε καμία από τις σωρηδόν δημόσιες τοποθετήσεις του των τελευταίων ωρών, δεν εξηγεί ποιο ήταν το δικό του πολιτικό σχέδιο το οποίο προφανώς το κρατά κρυφό.

Η ανοίκεια επίθεση στην ηγεσία του κόμματος και προσωπικά στον πρωθυπουργό, είναι προφανές ότι δεν συνάδει ούτε με τις αξίες ούτε με το ήθος της Αριστεράς.

Ασφαλώς ο καθείς δικαιούται να αλλάξει άποψη οποτεδήποτε, ειδικά δε όταν ενδεχομένως βλέπει ότι δεν εκπληρώνονται και κάποιοι προσωπικοί στόχοι ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Αλλά τώρα που περάσαμε τον δύσκολο κάβο και το κόμμα μας καλεί κάθε αριστερό και δημοκράτη πολίτη σε συστράτευση, τέτοιες συμπεριφορές είναι πρόδηλο ότι τροφοδοτούν ένα σύστημα που ψυχορραγεί.

Όσο για τη σύγκριση Τρίτση – Τσίπρα, μάλλον είναι προϊόν πολιτικής σύγχυσης. Γιατί είναι γνωστές οι συνθήκες επί ΠΑΣΟΚ τότε, όπως γνωστές και είναι και σήμερα, και όποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτό το απλό πράγμα, είναι σαφές ότι δεν καταλαβαίνει που πατά και που πηγαίνει.

Σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε καλή τύχη όπου και αν πάει, και όσον αφορά τα ΜΜΕ του παλιού συστήματος, ας έχουν υπόψη τους ότι “άνθρακες ο θησαυρός”».