Το νέο φάρμακο οκρελιζουμάμπη το οποίο έλαβε την έγκριση της FDA, σύμφωνα με τους επιστήμονες δρα με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Το ελπιδοφόρο νέο μοιράζεται μαζί μας ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ νομού Ροδόπης, κ. Τρύφωνας Καρούντζος, ασθενής και ο ίδιος από σκλήρυνση κατά πλάκας.

DSC01169 2
Ο Πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, κ. Τρύφωνας Καρούντζος.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση της πολλαπλής σκλήρυνσης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη. Στο Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης η πλειοψηφία των μελών πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο», σημειώνει αρχικά, και συμπληρώνει: «Δυστυχώς μέχρι πρότινος το ενδιαφέρον της φαρμακολογίας έπεφτε στους ασθενείς με την πιο ελαφριά μορφή, τη διαλείπουσα. Τα τελευταία μηνύματα και φάρμακα ασχολούνται και με την πιο δύσκολη μορφή, τη δευτερογενώς προϊούσα και την πρωτογενώς προϊούσα φάση, που δυστυχώς οδηγεί σε βαριά αναπηρία, αμαξίδιο, και σε ακραίες περιπτώσεις και στον θάνατο». Δεδομένων των εν λόγω ιατρικών εξελίξεων, ο κ. Καρούντζος εκφράζει τη βεβαιότητα οτι «από εδώ και πέρα ξημερώνουν καλύτερες μέρες για όλους τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας».