“Για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια που από κοινού αρχίσαμε πριν δύο χρόνια με τον Γιώργο Παυλίδη, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας”.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πέτροβιτς σε σχετική δήλωση που έκανε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, όπως είχε γράψει το inkomotini.gr, αναφέρει:

«Σε μια ιδιαίτερη ως προς τους λόγους που την υπαγορεύουν εκλογική διαδικασία, θέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια που από κοινού αρχίσαμε πριν δύο χρόνια με τον Γιώργο Παυλίδη, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Σε λίγο χρόνο πετύχαμε πολλά και μπορούμε ακόμη περισσότερα. Κυρίως πετύχαμε να συνεργαστούμε όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, μέσα από συνέργειες, για τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο της υποψηφιότητάς μου. Να μη διαρραγεί η σχέση που χτίσαμε με το σύνολο της κοινωνίας της Περιφέρειάς μας. Να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων των συμπολιτών μας, πως εντολέας μας, από οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετούμε, παραμένει το σύνολο της κοινωνίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και προτεραιότητά μας το συμφέρον των πολιτών».

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς στις περιφερειακές εκλογές εκλέχτηκε διατέλεσε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παυλίδη από το 2010 και αναπληρωτής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την περίοδο 2010 – 2014, ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μέλος της Εθνικής αντιπροσωπίας των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ακαδημίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ο συνδυασμός του στον Έβρο στις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014, είχε λάβει 63%, ποσοστό που είναι μακράν το μεγαλύτερο της “Περιφερειακής Αναγέννησης” σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.