Έναν 41χρονο ημεδαπό συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τις κατηγορίες της αντιποίησης αρχής, της λειτουργίας ναού χωρίς άδεια, και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

 

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα γραφεία θρησκευτικού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και εντός του λειτουργούσε ναός χωρίς τη σχετική άδεια, με τον συλληφθέντα να ιερουργεί αντιποιούμενος την άσκηση του λειτουργού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Από τον χώρο κατασχέθηκε πλήθος εκκλησιαστικών ειδών (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια, κ.ά.), ενώ στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, μεγάλο χρηματικό ποσό, τριάντα χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών-ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυρούς κ.ά.), ένα μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Σε έρευνα δε που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αερίου, ένα πλαστικό πιστόλι, δύο φιαλίδια αερίου, εκατό μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων.

 

Σημειώνεται ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στον χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος ναός, συνελήφθη και μια 39χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειες τους.