![(video)Υποδοχή πρωτοετών από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ 1 20141015_180817[2]](https://cdn.inkomotini.news/2014/10/20141015_1808172-e1413565692254.jpg)
Στη διάρκεια ειδικής τελετής στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου, υποδέχθηκε τους 220 πρωτοετείς φοιτητές του. Οι νέοι φοιτητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών, τα εργαστήρια, το υπολογιστικό κέντρο, την πρακτική άσκηση, το σύστημα Εύδοξος, το πρόγραμμα Erasmus, το γραφείο Διασύνδεσης, τις επαγγελματικές προοπτικές και την κοινωνική ζωή στην Κομοτηνή. Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε κι ο πρώτος σε βαθμολογία εισαγωγής, φοιτητής του ΤΦΕ Νεκτάριος Μουρδικούδης.
Οι φοιτητές που εισήχθησαν στο τμήμα φέτος θα παρακολουθήσουν το καινούριο πρόγραμμα σπουδών 40 μαθημάτων, πρόγραμμα που η Πρόεδρος του τμήματος Ζωή Γαβριηλίδου, χαρακτήρισε πολύ πρωτοποριακό. “Είναι η ναυαρχίδα μας, που μας φέρνει πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα φιλολογικά τμήματα της χώρας” δήλωσε. Το ΔΠΘ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών διεκδίκησαν και πέτυχαν την παιδαγωγική επάρκεια για τους φοιτητές που εισήχθησαν από το 2013 . «Τους έχουμε εξασφαλίσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ελπίζουμε η κρίση να μας αφήσει, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος», πρόσθεσε σχετικά η κ. Γαβριηλίδου.
Επαρκείς οι υποδομές του τμήματος, ωστόσο υφίσταται η ανάγκη για μεγαλύτερες αίθουσες προκειμένου να εξυπηρετείται το σύνολο των φοιτητών. “Σε μαθήματα που περιλαμβάνουν όλο το ακροατήριο αυτά πρέπει να γίνονται είτε στο μεγάλο αμφιθέατρο -αν έχει φέτος θέρμανση- είτε τα παιδιά να χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα», όπως ανέφερε η Πρόεδρος. Η ίδια επισήμανε ότι υπάρχει μελέτη για νέες κτιριακές υποδομών, που θα πρέπει κάποια στιγμή να δημοπρατηθεί.
Ο πρώτος στη βαθμολογία-με 18153 μόρια- εισακτέος Νεκτάριος Μουρδικούδης, από την Ορεστιάδα, ο οποίος βραβεύτηκε κατά την εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών, δήλωσε από την πλευρά του, πως επέλεξε το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στην Κομοτηνή, καθώς πληροφορήθηκε πως ” είναι καλύτερο από τα αντίστοιχα των μεγάλων πόλεων”. Στην επιλογή του συνετέλεσε κι η φήμη της πόλης ως φοιτητούπολη, σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε.