Για τη βελτίωση της νομοθεσίας κατά της βίας εναντίον των γυναικών. 

Μία στις τέσσερις γυναίκες στην Ελλάδα, και μία στις τρεις στην Ευρώπη, έχουν υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Ένα στα τέσσερα κορίτσια κάτω των 15 ετών στην Ελλάδα έχει υποστεί βία από ενήλικο δράστη.

Στη χώρα μας τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στις 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά καταγγέλλονται και φτάνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Στόχος οι 25.000 υπογραφές ως τις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα

για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2531026252.

Η ΧΕΝ, ως Οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ξεκίνησε από τις 16-10-2017 και μέχρι τις 25-11-2017, καμπάνια συλλογής υπογραφών από τα κατά τόπους Κέντρα της, από μέλη της και φίλες /φίλους της, ενισχύοντας την προσπάθεια πίεσης που ασκείται και από άλλες γυναικείες οργανώσεις προς τις/τους εκπροσώπους των κομμάτων για την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο της δράσης, καλεί τα μέλη και τις φίλες της σε ενημέρωση-συζήτηση με θέμα «Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης –  Η Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Παιδιών», που θα πραγματοποιήσει στο Κέντρο της (Σαμοθράκης 14), την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:00.

Στο σχετικό της Ψήφισμα η ΧΕΝ, αναφέρει:

«Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών συνεχίζει να υφίσταται παρά την ισχύουσα νομοθεσία σε όλες τις χώρες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Κρυφά ή φανερά, στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα, οι αριθμοί είναι γνωστοί και οι στατιστικές αμείλικτες.

Η Ευρώπη αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Για τον λόγο αυτόν το 2011 στην Κωνσταντινούπολη, 42 χώρες υπόγραψαν τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα πλαίσιο εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών για την αποτελεσματικότερη πάταξη της βίας εναντίον των γυναικών (συμπεριλαμβανομένων των νέων γυναικών κάτω των 18 ετών) και των παιδιών.

Η χώρα μας υπόγραψε τη Σύμβαση, αλλά ακόμα και σήμερα, έξι χρόνια μετά, η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει κυρώσει αυτό το πλαίσιο. Δηλαδή δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη να βελτιώσει τη νομοθεσία για να αποτραπεί η βία εναντίον των γυναικών.

Η ΧΕΝ Ελλάδος μαζί με τα 23 τοπικά της Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, βάζει στόχο να συγκεντρώσει άμεσα 25.000 υπογραφές ανδρών και γυναικών που θεωρούν ότι η βία εναντίον των γυναικών πρέπει να εξαλειφθεί από την ελληνική αλλά και από κάθε άλλη κοινωνία. 

Οι υπογραφές μας θα επιδοθούν στο γραφείο του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών για να πιέσουν για τη βελτίωση της νομοθεσίας, στις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.

Η ΧΕΝ εργάζεται για έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις.

Υπογράφουμε γιατί θέλουμε στην πράξη μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Υπογράφουμε για να φέρει η Κυβέρνηση προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».