Παράκληση προς τον κόσμο να μην προσέρχεται πλέον στο Τμήμα Αιμοδοσίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης για την κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων της Αττικής, απευθύνει ο Διοικητής του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης, καθώς όπως αναφέρει, λόγω της πρωτοφανούς ανταπόκρισης του κοινού, έχουν συμπληρωθεί τα απαραίτητα αποθέματα αίματος τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον αδύνατη η αποθήκευση των μονάδων στην Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου. Όπως γνωστοποιεί, δε, οι εθελοντές αιμοδότες θα μπορούν να συνεχίσουν την προσφορά αίματος για τις τακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα ο κ. Φιλιππίδης εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στη συλλογή των αναγκαίων ποσοτήτων αίματος.

Ο Διοικητής του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αναφέρει:

“Το τελευταίο διήμερο εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν προσέλθει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για να προσφέρουν εθελοντικά αίμα για τους πυροπαθείς πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η προσέλευση ήταν εξαιρετικά μεγάλη και πέρα από κάθε προσδοκία, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ενότητα και τον αλτρουισμό των Ελλήνων σε καταστάσεις κρίσεις.

Επειδή ωστόσο έχουν συμπληρωθεί τα απαραίτητα αποθέματα αίματος και σε τοπικό, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, με αποτέλεσμα σε λίγο να αδυνατούμε να αποθηκεύσουμε τα υπόλοιπα στην Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου μας, θα θέλαμε, αφού σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συγκινητικά μεγάλη εθελοντική προσφορά σας, να σας παρακαλέσουμε να μην προσέρχεστε πλέον στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής για επιπρόσθετη δωρεά αίματος.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα μπορούν να συνεχίσουν την προσφορά αίματος από την επόμενη εβδομάδα για τις τακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίες είναι συνεχείς και διαχρονικές και πάντα σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κοινωνική ευαισθησία σας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας”.