Ειδικά κατασκευασμένα σταχτοδοχεία εξωτερικών χώρων, με την αναγραφή της ελληνικής παροιμίας «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», θα τοποθετηθούν στην πόλη της Κομοτηνής και στην παραλιακή ζώνη του Δήμου, από τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής (ΡΟΚ), σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

ΡΟΚ 2Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΡΟΚ, κ. Γιώργος Προυσανίδης και κ. Γιώργος Κάλφας αντιστοίχως, επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, προκειμένου να του παραδώσουν ένα δείγμα από τα 120 συνολικά πρωτότυπα σταχτοδοχεία που θα καλύψουν εμπορικούς δρόμους του αστικού ιστού αλλά και ακτές του Δήμου Κομοτηνής ενόψει της θερινής σεζόν, αφού αξιολογώντας ως θετική την ενέργεια, ο Δήμαρχος, προσανατολίζεται στην τοποθέτηση των υπαίθριων σταχτοδοχείων τόσο στις ελεύθερες πλαζ όσο και στους χώρους των αναψυκτηρίων.

Ο κ. Πετρίδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΡΟΚ και συνεχάρη για την ιδέα τη διοίκησή του, δηλώνοντας: «Αποτελεί δείγμα καλής συνεργασίας μεταξύ Ρόταρι και Δήμου. Επαυξήσαμε την πρωτοβουλία με συμπληρωματική προμήθεια σταχτοδοχείων, και εντός των ημερών θα υπάρχει προμήθεια και για άλλα σημεία της πόλης. Δεν είναι η μοναδική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, και στο μέλλον φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε πιο στενή. Είναι ένα βασικό παράδειγμα όπου ο εθελοντισμός συμβάλλει πρακτικά στην ενίσχυση της συνειδητοποίησης των κατοίκων για μια καθαρότερη πόλη και μια κοινωνία που θα σέβεται ακόμη περισσότερο τους χώρους που κινούνται ενήλικες και παιδιά».