«Ισχύει αυτό που δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ότι “είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας, και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση διασφαλίζοντας τη λαϊκή εντολή”». Αυτό δήλωσε από τη Ζάκυνθο ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία Σαμαράς και Βενιζέλος συζητούν για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο νέων εκλογών, απάντησε αφοπλιστικά: «Όποτε συνομιλούν Σαμαράς και Βενιζέλος, με ανησυχεί, διότι σίγουρα δεν συζητούν κάτι καλό για την πατρίδα μας, όπως απέδειξαν στην ισοπεδωτική συγκυβέρνησή τους». Επιπλέον, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής των ΑΝ.ΕΛΛ. σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή «ενός αρχηγού κόμματος που σχεδόν έχει πάψει να υπάρχει και ενός αρχηγού που σχεδόν έχει πάψει να είναι αρχηγός και που θα προεδρεύει δεν ξέρω για πόσο ακόμα». «Έτσι κι αλλιώς, εμείς από το 2012 λέμε ότι δεν θα μετέχουμε σε καμία κυβέρνηση με Σαμαρά και Βενιζέλο», συμπλήρωσε.

Σε οτι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο κ. Κουίκ εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι «συμφωνία θα επιτευχθεί, και οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα στηρίξουν με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση η οποία είναι και η μόνη που μπορεί και πρέπει να ξεσκεπάσει όλες τις λίστες τύπου Λαγκάρντ, να σαρώσει τους φοροφυγάδες, να βάλει τάξη στα ΜΜΕ, και να σκέφτεται πρωτίστως το πώς θα βοηθήσει τους εξαθλιωμένους Έλληνες παράλληλα με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας».

Τέλος, ερωτηθείς για τη συνοχή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν θέλησε να υπεισέλθει λεπτομερώς στα εσωτερικά άλλου κόμματος, παρέπεμψε εντούτοις σε πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, εξέφρασε την άποψη ότι «μάλλον θα απογοητευτούν κάποιοι που περιμένουν ότι μια πρωταγωνιστική ομάδα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς την κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί», και προέβλεψε ότι «πολύ ισχυρές αναταράξεις σε άλλα κόμματα. Άλλος και άλλοι θα έχουν τα προβλήματα».