Διπλή … ανάσταση, (προ)βλέπει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, όντας ιδιαιτέρως αισιόδοξος ότι σύντομα θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, και πως συνεπακόλουθα η χώρα θα βαδίσει τον δρόμο της ανάπτυξης, γεγονός που με τη σειρά του θα επιτρέψει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της εντός των επόμενων … τριών ετών.

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει σε ομηρία τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι fm και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε:

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κλείσει το συντομότερο αυτός ο κύκλος των προαπαιτούμενων, ώστε να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, και αμέσως μετά στην αξιοποίηση του συμφωνημένου επενδυτικού πακέτου των 35 δισ. ευρώ. Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και το τέλος της πρώτης αξιολόγησης, φέτος θα κάνουμε διπλή ανάσταση. Μπορεί να πονέσουμε πολιτικά, αλλά η πρώτη αξιολόγηση η οποία θα φέρει επιπλέον και τη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, θα μας βάλει σε έναν άλλο δρόμο, που θα είναι ο δρόμος της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης. Είναι αλήθεια, ότι όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά, στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα πράξη. Όμως με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θα έχουμε πάνω από τρία χρόνια μπροστά μας ώστε να εφαρμόσουμε όλα τα υποσχεθέντα».

Ακόμη, ο κ. Κουίκ, μίλησε για:

«Το παραμόρφωμα της ΝΔ και οι αρχές του Καραμανλισμού»

«Ο υπουργός εθνικής άμυνας ήταν πολύ προσεκτικός στην απάντησή του στην Ντόρα Μπακογιάννη σε σχέση με το ΝΑΤΟ και το Καστελόριζο. Της χρέωσε ότι έκανε μία δήλωση μετά από παραπληροφόρησή της. Προσωπικά όμως θα έλεγα ότι συνιστάται στο μεταμόρφωμα ή παραμόρφωμα της Νέας Δημοκρατίας, να χειρίζεται με πολύ προσοχή και υπευθυνότητα τα διάφορα ζητήματα που αφορούν εθνικά θέματα. Αν μη τι άλλο ας διαφυλάξουν τις αρχές του Καραμανλισμού, του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση εθνικών θεμάτων».

«Στήριξη στον Παπαγγελόπουλο και απορίες για ΝΔ»

«Η κυβέρνηση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ, στηρίζουμε τον αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης για την πάταξη της διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μεταφέροντας ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αναρωτιέμαι εάν πράγματι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούν να σταθούν μέσα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας όταν κληθεί ο κύριος Παπαγγελόπουλος και αρχίσει – παραπέμπω αυτολεξεί στο δημοσίευμα – «να διηγείται τι ακριβώς του εξομολογήθηκε η καταγγέλλουσα εισαγγελέας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, πώς του επιβλήθηκε η εγγύηση μαμούθ των 400.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί, τι είδους παιχνίδια παίχτηκαν στην υπόθεση του Βατοπεδίου εις βάρος της παράταξης και ηγετικών στελεχών της, και άλλων τινών».

«Μπάμπης Αθανασίου, Προσφυγικό, Δικαιοσύνη»

«Διάβασα με πολύ προσοχή την ανακοίνωση του κ. Μπάμπη Αθανασίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο. Μέσα στην κινδυνολογία του δεν βρήκε το κουράγιο να πει ούτε μία λέξη παραδοχής για τα όσα έχει κάνει, όχι μόνο η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο νησί, αλλά προσωπικά η δημοτική Αρχή υπό τον Σπύρο Γαληνό, ο οποίος αναντίρρητα δικαιούται το φετινό Νόμπελ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Καλά θα κάνει να είναι προσεκτικός στις ανακοινώσεις του ο κ. Αθανασίου, ο εξ Αγίας Παρασκευής Λέσβου ορμώμενος. Και αναφέρω συνειδητά και την εντοπιότητά του, διότι τον έχουν συνδέσει και με αυτό, και με δικαστικούς λειτουργούς που ορίστηκαν κατά τη θητεία του σε θέση ευθύνης, και δεν εξαιρώ ούτε και εκείνους που βαφτίστηκαν ως «ψηλοί» και «παναθηναϊκάκηδες». Δεν τα υιοθετώ όλα αυτά. Απλά αναφέρω τα όσα δημοσιεύονται και κυκλοφορούν, και στα οποία μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει».

«Σαμαράς και ομηρία της ΝΔ»

«Η ομιλία Σαμαρά την περασμένη Κυριακή στην Καλαμάτα, με τις αντιπολιτευτικές κραυγές που έβγαλε, εκτιμώ ότι δεν σκόπευαν ως ακροατήριο τη σημερινή κυβέρνηση. Με τον οξυμένο τρόπο των λεγομένων του, ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώ ότι ήθελε να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός εξακολουθεί να παίζει τον ουσιαστικό ρόλο. Έτσι κι αλλιώς, πρόσωπα και πράγματα δείχνουν ότι έχει σε ομηρία τον σημερινό αρχηγό».