Τ. Κουίκ: «Μόνο ο Σαμαράς από τους προέδρους της ΝΔ αγνόησε τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή»

kara koyik ok

«Ήταν υποχρέωση και καθήκον μου να παραστώ σήμερα στο μνημόσυνο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ως μέλος της κυβέρνησης, και ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, και με την ατομική ιδιότητα ενός «καραμανλόπαιδου», που διδάχτηκα πολλά πορευόμενος πλάι του σε πολλές φάσεις της ζωής μου». Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στο ετήσιο μνημόσυνο στη Φιλοθέη, για τα 17 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Από τον Κωνσταντίνο Καραμανή διδάχτηκα ότι οι υπηρεσίες των πολιτικών και της πολιτικής για την πατρίδα και τους πολίτες, πρέπει να είναι ο υπέρτατος στόχος, υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων, και με όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος αν χρειαστεί σε κρίσιμες αποφάσεις», συμπλήρωσε, και πρόσθεσε: «Διδάχτηκα ακόμη να μην είμαι αριστεροφοβικός και να μην περιχαρακώνομαι σε ταμπέλες και τσιτάτα, αλλά να προχωρώ στη ζωή μου με φιλελεύθερο πνεύμα και με ριζοσπαστική διάθεση, με βαθειά υποχρέωση να σέβομαι και να υπερασπίζομαι τους συνανθρώπους μου, όπως έκανα όλα τα χρόνια της καριέρας μου, και μάλιστα με πάμπολλες σημαντικές στιγμές δημοσιογραφικής δράσης δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που με εμπιστεύθηκε». Και συνέχισε ο κ. Κουίκ: «Διδάχτηκα επίσης ότι το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να αφορά το τετράπτυχο «Λαοί, Έθνη, Αλληλεγγύη, Ισονομία», και ΟΧΙ την επικυριαρχία ενός κράτους ή μιας «κλειστής» συγγενούς ομάδας που θέλει να επιβάλλει άλλα σε κράτη – μέλη της Ε.Ε., λογικές αποικίας και υποταγών. Και οτι κανένας δεν δικαιούται να εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ΠΟΤΕ δεν θα έβαζε τέτοιες υπογραφές. Και βεβαίως δεν επέτρεπε σε κανέναν ξένο πολιτικό να τσαλαπατά την Ελλάδα και τον λαό της».

Ερωτηθείς αν η αποστροφή του είναι «σπόντα για τον κ. Σαμαρά», απάντησε με νόημα: «Όλες αυτές οι παρακαταθήκες και οι διδαχές που μόλις ανέφερα, τηρήθηκαν αυστηρά από ΟΛΟΥΣ τους επόμενους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον σημερινό. Αλλά δεν θα ήθελα σήμερα, σε αυτόν εδώ τον τόπο, να μπω σε διαδικασίες κριτικής. Εξάλλου, τα έχω πει σε προγενέστερους χρόνους. Σήμερα ήλθαμε να τιμήσουμε τη μνήμη ενός κορυφαίου και ιστορικού Έλληνα πολικού ηγέτη, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της σύγχρονης μεταδικτατορικής Δημοκρατίας μας».

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, και δεκάδες βουλευτές και πρώην υπουργοί.

 

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood