– “Αν δεν βρει η Ευρώπη λύση στο πρόβλημα, εμείς προτείνουμε μονομερή άρση του συμφώνου Σένγκεν, την απονομή ταξιδιωτικού εγγράφου μιας χρήσης, και να πάνε όλοι αυτοί που «σταθμεύουν» στην Ελλάδα, στις χώρες που επιθυμούν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Επικρατείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, δήλωσε:

«Αρκετά πια με τις προβοκάτσιες και τις μονταζιέρες.

Πριν τις εκλογές μας έλεγαν ότι θα αδειάσουν τα ΑΤΜ και τα super markets.

Τώρα τρομοκρατούν τον λαό, λέγοντας ότι θα αδειάσουν τα Κέντρα Κράτησης των Μεταναστών που μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα και ότι θα ξεχυθούν στους δρόμους!

Και προφανώς αρνούνται τις ευρωπαϊκές οδηγίες για όσους συλλαμβάνονται στα σύνορα. Δηλαδή να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες ταυτοποιήσεις και ο διαχωρισμός προσφύγων και λαθραίων μεταναστών με τις συνακόλουθες διαδικασίες.

Επιπλέον, κρύβουν την σωρεία των προστίμων που επιβάλλονται στη χώρα μας για κακή εφαρμογή της μεταναστευτικής πρόνοιας.

Δεν ήθελαν να επιλύσουν το πρόβλημα, για να μην ενοχλήσουν τους μνημονιακούς εταίρους τους. Υπέκυψαν και στη μη επαναδιαπραγμάτευση του Δουβλίνου ΙΙ.

Ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Είμαστε σε εξέλιξη. Όταν γίνει αυτό, τότε και μόνο θα ανακοινωθεί. Κανένα άλλο χαρτί τύπου μονταζιέρας δεν ισχύει.

Οι ΑΝΕΛ φυσικά και διατηρούμε τις «κόκκινες» γραμμές μας στο μεταναστευτικό, τις οποίες πολλές φορές έχουμε αποτυπώσει με το δημόσιο λόγο μας.

Και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, και στην Υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, περιέγραψα την εικόνα που είδα στην πρόσφατη περιοδεία μου σε Σάμο, Λέσβο και Χίο, όπου καθημερινά αποβιβάζονται Σύριοι πρόσφυγες που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις σφαγές.

Υπενθυμίζω , ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε διαφωνήσει με τη λογική των στρατοπέδων που άνοιγε η κυβέρνηση Σαμαρά στα νησιά του Αιγαίου, ενθαρρύνοντας έτσι τους απέναντι Τούρκους δουλεμπόρους.

Είχαμε διαφωνήσει και με τα στρατόπεδα στη Θράκη.

Επίσης να παρατηρήσω, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφισε τον σχετικό νόμο Ραγκούση, τον οποίο ουδέποτε κατήργησε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Τέλος, να ενημερώσω, ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου έχει συνεχείς επαφές με Πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε., επικαλούμενη τη σοβαρότητα του ζητήματος και την ανάγκη ανάληψης εκ μέρους της κάθε ευρωπαϊκής χώρας, του ποσοστού απορρόφησης των προσφύγων που της αναλογεί. Αλλά και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Είδε τον Ιταλό και τον Γερμανό Πρέσβη. Σύντομα θα πάει και στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα είναι σύνορα της Ευρώπης και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών, επειδή κάποιες χώρες παραμένουν αμετακίνητες στην Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

Σε ό, τι αφορά τη διαμαρτυρία του Προέδρου των Γερμανών αστυνομικών για τις δηλώσεις Πανούση περί Σένγκεν, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν. Ας έρθει εκείνος εδώ για να δει τι τραβάνε οι Έλληνες συνάδελφοι  του. Ας έλθει εκείνος να επιτηρεί τα σύνορα της Ευρώπης.

Εξάλλου, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πάντοτε λέγαμε ότι αν δεν βρει η Ευρώπη την ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, εμείς προτείνουμε μονομερή άρση του συμφώνου Σένγκεν, την απονομή ταξιδιωτικού εγγράφου μιας χρήσης και να πάνε όλοι αυτοί, που «σταθμεύουν» στην Ελλάδα, στις χώρες που επιθυμούν».