Ο κ. Τέρενς Κουίκ με τον υποψήφιο Βουλευτή Ροδόπης των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κωνσταντίνο Βουζουκίδη

– Κεραυνοί κατά Σαμαρά: «Ας πάει να κάνει μια νέα “Πολιτική Άνοιξη”».

– Εγκώμια για Καραμανλικούς και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε στις 21 Σεπτεμβρίου η εγγύηση της κυβερνητικής σταθερότητας. Μπορούμε και θα συνεργαστούμε πάλι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αποκαθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συνεργαστούν μετεκλογικά με όλους εκείνους που είναι «πελάτες» της Siemens, της λίστας Λαγκάρντ, των καταχωνιασμένων σε συρτάρια της Βουλής δικογραφιών για τα εξοπλιστικά, των τραπεζών στην Ελβετία και παραδεισένιων νησιών, με δεκάδες δισεκατομμύρια αδήλωτες καταθέσεις. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συνεργαστούν μετεκλογικά με όλους εκείνους που έχουν ενσωματωμένους «πελάτες» ακροδεξιά στοιχεία, και όλους εκείνους που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν κάλυψη και ασυλία στο διεφθαρμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες δεν τους θέλουν όλους αυτούς ξανά στην εξουσία. Τους απέβαλαν ανεπιστρεπτί».

Αυτά απάντησε ο επικεφαλής επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Ειδικότερα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, απάντησε:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε αποδείξει στη πράξη την εθνική συμφιλίωση, συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς, καθώς εμείς έχουμε στην πλειοψηφία μας στελέχη προερχόμενα από την Κεντροδεξιά, αλλά έχοντας εντάξει στο Κίνημα μας και εξαιρετικές προσωπικότητες του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, αν χρειαζόταν, και με τη ΝΔ, αλλά απαλλαγμένη από όλα τα βαρίδια, που σας ανέφερα προηγουμένως, όπως και τους φοροφυγάδες και τους λήσταρχους Λαγκάρντ και τους κολλητούς του Χριστοφοράκου, και εκείνους που δεν μας παρουσιάζουν τα έγγραφα ότι η υπόθεση με τα 105 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων, έχει τεθεί στο αρχείο. Αυτό ισχυρίζεται ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά το χαρτί δεν μας το δείχνει! Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλο αυτό το ακραίο συνονθύλευμα του Σαμαρά, προεξέχοντος του Σαμαρά, αλλά και άλλοι Βουλευτές της ΝΔ – τι κρίμα για αυτούς – στήριξαν απλόχερα τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, που κατηγορείται για χοντρή παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, αποδομώντας τον Κώστα Καραμανλή και οδηγώντας την Ελλάδα στον εφιάλτη των μνημονίων. Συμπερασματικά, η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι. Σπεύδω, όμως, να προσθέσω, ότι δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να συνεργαστούμε με εκείνους που δεν ανήκουν σε όλες αυτές τις κατηγορίες που προανέφερα, που είναι τα μετριοπαθή και καθαρά στελέχη της παράταξης που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και που πράγματι έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα. Μετά τις εκλογές, όταν από τη νέα της ήττα η ΝΔ θα τεθεί σε μια διαδικασία επιβεβλημένης αυτοκάθαρσης και νομοτελειακά απαλλαγεί και από τον αποστάτη του 1993, ο οποίος ας πάει να κάνει μια νέα Πολιτική Άνοιξη, τότε ναι, γιατί να μην συμπορευτούμε για το καλό της πατρίδας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι ο καταλύτης για πολλές σημαντικές εξελίξεις, που θα καθαρίσουν το αρρωστημένο πολιτικό πεδίο».