– «Θα ξαναείμαστε εγγυητές της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

– «Άλλο Τσίπρας και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δραχμοσυνιστώσες».

– «Ο Τσίπρας αλλάζει την ατζέντα της Ευρώπης, δείτε την αλλαγή στάσης της

Μέρκελ στο μεταναστευτικό».

– «Δεν θα σκεπάσουμε καμία περίπτωση διαφθοράς».

– «Να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας».

– «Η ΝΔ κατάντησε νέο ΛΑΟΣ».

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις εφ’ όλης της ύλης, οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στο terensquick.blogspot.gr, έδωσε στον Real FM, στον Alpha και στη ΝΕΤ, ο  επικεφαλής της επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ ανέφερε μεταξύ άλλων::

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

«Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο που βλέπαμε τέλη Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όλες έδιναν τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Βουλής, και κάποιες μάλιστα, μας έδιναν ακόμα και 1,7%. Βεβαίως μετά τις κάλπες, όλες οι εταιρίες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Θα ξαναδείτε τους ΑΝ.ΕΛ. να είναι μέσα στην επόμενη Βουλή, και εγγύηση σταθερότητας της νέας κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, απαλλαγμένο από εκείνους και εκείνες που ήθελαν την Ελλάδα μέσα στο απόλυτο χάος του Grexit».

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗ ΤΡΙΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος ήδη επικροτεί και λέει ότι θα επιβραβεύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί εμείς κάναμε πράξη αυτό που λέγαμε. Κρατήσαμε το τρένο επάνω στις ράγες. Δεν αφήσαμε την Ελλάδα να τουμπάρει. Μπορεί να μας κόστισε, να μας πλήγωσε, μπορεί να συνθηκολογήσαμε σε κάποια πράγματα, αλλά αν δεν ήμασταν εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να δώσουμε μέσα στην κυβέρνηση στήριγμα στον Αλέξη Τσίπρα, θα γινόταν «όμηρος» των όποιων «Λαφαζάνηδων», ή ακόμα του όποιου Γιάνη με ένα «ν», που θέλανε σε συνεννόηση με τον Σόιμπλε να μας πάνε σε «Grexit», σε «Time Out», σε «Game Over», και να μην έχουμε αυτή τη στιγμή τίποτε, να είμαστε σε ανεξέλεγκτο χάος. Θα πρέπει πράγματι οι ψηφοφόροι να προτιμήσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Να μας δώσουν την ψήφο που χρειαζόμαστε για να είμαστε η εγγύηση για τη σταθερότητα την επόμενη ημέρα».

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΔ

«Στη ΝΔ ξυπνούν και κοιμούνται με το όνειρό τους ότι επιστρέφουν μιλιούνια στη Συγγρού. Αντί να κοιτάνε τα εσωτερικά τους χάλια, αντί να κοιτάνε πως έχει καταντήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, μιλάνε για…επαναπατρισμό. Τοποθετήθηκε σαφέστατα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία κατάντησε ένα νέο ΛΑΟΣ».

ΑΛΛΟ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Δουλεύοντας ως Υφυπουργός του Αλέξη Τσίπρα αυτούς τους επτά μήνες, διαπίστωσα εκ των έσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άλλο από τον  ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν στη Βουλή. Άλλο ο Αλέξης Τσίπρας και άλλο εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δραχμόβιες συνιστώσες. Άρα, αυτό το οποίο φτιάχνεται τώρα από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι επί της ουσίας ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχει τους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς του όπως τους έχει ο ίδιος περιγράψει».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

«Μπορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να έχουμε ιδεολογικές διαφορές, ίσως και έντονες σε πολλά ζητήματα, αλλά ήμασταν πολιτικά πάρα πολύ συνεργάσιμοι. Δούλεψε πολύ καλά και η χημεία των δύο, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. Όπως και η δική μου με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Κοτζιά. Γι’ αυτό είχαμε και εξαιρετικά αποτελέσματα στα θέματα της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής, προασπιστήκαμε απόλυτα τη Θράκη που μας εμπιστεύτηκε το Μαξίμου, τα θέματα σχέσεων κράτους-εκκλησίας».

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, Ο ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΚΕΛ

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι θα γινόταν πράξη στη Βουλή των Ελλήνων το επίσημο κόμμα της δραχμής για να μας «γκρεμίσει» από το ευρώ! Με ό,τι αυτό σημαίνει! Δεν μπορούν να καταλάβουν μερικοί ότι η μοίρα της Ελλάδας – και σας το λέω εγώ που είμαι εξόχως Ευρωπαϊστής – όπως το είχε επιδιώξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με κάθε δυνατό τρόπο, είναι να είναι μέσα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η επιτυχία που είχε ο Τσίπρας (μέσα σε όλα αυτά και στα λάθη που κάναμε επάνω στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων επί έξι–επτά μήνες), είναι ότι καταφέρνει να αλλάξει την ατζέντα της Ευρώπης. Η Ευρώπη αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά, όπως έπρεπε να είναι συνεχώς. Δηλαδή των «Λαών – Εθνών – Αλληλεγγύης». Βλέπουμε ότι αρχίζει να παίρνει και η κ. Μέρκελ τα μέτρα της για τα μεταναστευτικά θέματα, αποκηρύσσοντας επί της ουσίας τα «Δουβλίνα» και όλα τα παρεπόμενα. Τα λέγαμε οι ΑΝΕΛ πολύ πριν τις εκλογές, και επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα. Νομίζω ότι τη χρωστάμε και στον Αλέξη Τσίπρα, όλη αυτή την μετάλλαξη που γίνεται σιγά – σιγά στον ευρωπαϊκό χώρο προς το καλύτερο!».

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι η κλασική περίπτωση του Αριστερού, που «κολλημένος» στην ιδεολογία του όταν παίρνει εξουσία, δεν μπορεί να το διαχειριστεί! Και τρελαίνεται μάλιστα όταν αυτό που έχει να διαχειριστεί είναι μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα! Σχετικά με την απίστευτη επίθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα «μαθήματα» που του έκανε, ένα μόνο σχόλιο: Όταν έχεις μεγαλώσει με τη φιλοσοφία των μονοκαθεστωτικών κομμουνιστικών μοντέλων, τότε μπορείς να προβείς και σε αυθάδη επίθεση προς τον Πρόεδρο μιας Δημοκρατίας!».

ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ»

«Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή, εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε την επάνοδο όλου αυτού του παλιού, αποδοκιμασμένου πολιτικού συστήματος. Εκείνου που «κουκούλωνε» όλους όσους ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, εκείνους που «κουκούλωναν» όλο το βρώμικο σύστημα στα λαθραία, στις φοροδιαφυγές. Δεν μπορούμε… Αυτό το σύστημα έχει ήδη αποδοκιμαστεί! Εμείς θα μείνουμε στην ίδια γραμμή την οποία είπε και ο Πάνος Καμμένος και ο Αλέξης Τσίπρας, ότι αν θέλει η Ελλάδα να αλλάξει πράγματι σελίδα (βασισμένη και πάνω σε αυτή την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση με τα 35 δισ. εμπροσθοβαρές πρόγραμμα συν το ΕΣΠΑ), δεν θα σκεπάσουμε καμία περίπτωση διαφθοράς και φοροδιαφυγής».

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ

«Επειδή ήμουν και στη Διυπουργική Επιτροπή της Διαφθοράς, θα συνυπογράψω αυτά που είπε ο αρμόδιος Υπουργός, ο Παναγιώτης Νικολούδης, ότι «πρέπει να προχωρήσει επιτέλους η Δικαιοσύνη, μην το βάζει σε κανένα συρτάρι μέσα το θέμα της ΑΤΕ και των 1.300 δανείων, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους! Με βαριά ονόματα μέσα στις 1.300 δανειακές υποθέσεις! Μην το κρατάνε άλλο η κυρία Παπανδρέου και η κυρία Ράϊκου. Να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα!».