Με αφορμή τα πρώτα γενέθλια του Περιφερειακού συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας», ο επικεφαλής του και υφυπουργός επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, έστειλε για πολλοστή φορά προς πάσα κατεύθυνση σαφές μήνυμα προάσπισης της Ελληνικότητας της Θράκης και της Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικά, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει:

«Πριν έναν χρόνο, στην πόλη της Κομοτηνής, ανήγγειλα την ίδρυση του Περιφερειακού Συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδας μας», του οποίου ηγήθηκα στις περιφερειακές εκλογές του 2014.

Μαζί μου 59 υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεσμευτήκαμε, στο πλαίσιο και της ιδρυτικής διακήρυξης και των προγραμματικών αρχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των απαξιωμένων πέντε ακριτικών νομών μας και να προστατεύσουμε τα εθνικά θέματα της περιοχής.

Τότε – μεταξύ άλλων – καταστήσαμε σαφές, ότι σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν θα επιτρέψουμε να βάλει σε δοκιμασία τη Θράκη. Σε κανέναν τομέα. Από την Παιδεία ξεκινώντας, και καταλήγοντας στα σχέδια σκόπιμης αλλοίωσης του status των Πομάκων, που είναι Έλληνες πατριώτες με πεσόντες στους πολέμους, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.  

Η Θράκη είναι πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας.

Όπως και θα είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Για εμάς όλα αυτά, σε όλα τα επίπεδα, είναι κόκκινες γραμμές. Στα εθνικά θέματα δεν κάνουμε εκπτώσεις».