• «Οι πραγματικοί αγρότες, με επιπλέον 0,50 ευρώ την ημέρα, θα δούνε να υπερδιπλασιάζεται η κατώτατη εγγυημένη σύνταξη τους!», τόνισε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, εξαπολύοντας επίθεση κατά όσων «ασκούν άλλο επάγγελμα και δηλώνουν αγρότες».

Ολόκληρη η σχετική δήλωση του κ. Κουίκ:

«Οι πραγματικοί αγρότες, στη συντριπτική τους πλειονότητα προστατεύονται απόλυτα από τις μεταρρυθμιστικές νομοθετήσεις της σημερινής κυβέρνησης, δίνοντας ένα τέλος σε μια αβεβαιότητα πολλών δεκαετιών. Θα επαναλάβω ότι δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Τον φόβο θα πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι που ασκούν άλλο επάγγελμα και δηλώνουν αγρότες για να “μασάνε” από τους πραγματικούς μεροκαματιάρηδες των αγρών, ενισχύσεις, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις. Είναι αυτοί που κρύβονται μέσα στις κινητοποιήσεις των αγροτών και που θα πρέπει εδώ και τώρα να απομονωθούν. Τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή, έδωσαν με σαφήνεια τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει το ασφαλιστικό για τους πραγματικούς και ανόθευτους αγρότες, οι οποίοι με επιπλέον 0,50 ευρώ την ημέρα, θα δούνε να υπερδιπλασιάζεται η κατώτατη εγγυημένη σύνταξη τους!

Επίσης, σύντομα θα δουν τις αποφασιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο κοστολόγιο των εργαλείων που χρησιμοποιούν για τη δουλειά τους. Από σπόρους και λιπάσματα, μέχρι φάρμακα και τεχνική υποστήριξη. Ο πόλεμος κατά των τριγωνικών συναλλαγών των πολυεθνικών που διακινούν όλα αυτά τα εργαλεία, θα είναι σκληρός και αμείλικτος.

Και επιπλέον, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, γιατί τότε θα μπορούμε να το κάνουμε, σε συνδυασμό και με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθραίου πετρελαίου, οι ΑΝΕΛ θα επιμείνουμε για τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου στους αγρότες.

Τέλος, οφείλω να τονίσω, πως σε ό,τι αφορά τη φορολογία των πραγματικών αγροτών και όχι των “μαϊμού”, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα. Απεναντίας, με τα βιβλία εσόδων – εξόδων θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η φοροδότηση των ασθενέστερων αγροτών.

Επίσης, να χιλιοεπαναλάβουμε, ότι δεν είναι στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησής η αλλαγή της φορολογίας των αγροτών».