Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εκλογών ο Υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κουίκ κατηγόρησε για «Μακιαβελισμό» το ΔΝΤ, και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους «Δούρειους Ίππους» που «βάζουν πλάτη στα παράλογα των Θεσμών», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Την περασμένη Δευτέρα οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης έγιναν δεκτές με θερμή ανακοίνωση της Κομισιόν και με δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών, προκαλώντας θετικά πρόσημα σε όλες τις αγορές και εκτόξευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, με τη βεβαιότητα, ότι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα επέρχεται η τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών.

Έφταναν λιγότερο από 36 ώρες – για να μην πω 24 ώρες – που το όλο σκηνικό πήρε μια άγρια όψη, με μια απίστευτη παρέμβαση του ΔΝΤ, που ισοπέδωσε τα πάντα. Για να μπούνε σήμερα και άλλοι στο χορό.

Όλο αυτό το σκηνικό της βίαιης ανατροπής, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι θέμα μελέτης (study case) στην οποιαδήποτε πανεπιστημιακή έδρα που ασχολείται με τον Μακιαβέλι.

Με πρωινή του ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ζήτησε να υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό τα λέει όλα, μπροστά στο σκηνικό τρόμου και εκβιασμού που προσπαθούν κάποιοι να στήσουν, προφανώς, θεωρώντας «αγκάθι» μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο την κυβέρνηση Τσίπρα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν θα τους περάσει. Η πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού, αν χρειαστεί, θα δοθεί ακόμη πιο έντονη και ισχυρή.

“Δούρειοι Ίπποι” του πολιτικού χώρου, προφανώς δεν διάβασαν καλά το μήνυμα του Ιανουαρίου, και εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι της τρομολαγνίας με τα παπαγαλάκια τους, βάζοντας με τη στάση τους στο εσωτερικό και με τα διεθνή πάρε – δώσε τους, πλάτες στα παράλογα των θεσμών. Δεν έχουν πάρει το μάθημά τους.

Αλλά και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, εξακολουθούν, όπως και με τις πρόσφατες μνημονιακές κυβερνήσεις, να παρεμβαίνουν και να υπαγορεύουν στη διατύπωση των διαφόρων κειμένων που επιδίδονται στην Ελλάδα, για το πως θα ήθελαν να αναπτυχθεί οικονομικά με τη δική τους λογική, αυτή η χώρα.

Μερικά παραδείγματα:

Με περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, για να έχουν εργασιακά εργαλεία τύπου Μπαγκλαντές, με λιώσιμο των ελεύθερων επαγγελματιών, τώρα με αφορολόγητο των πολυεθνικών διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιγνίων που πρακτορεύονται και διαχειρίζονται εδώ γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, με περεταίρω ισοπέδωση του ΕΣΥ αλλά και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με άρνηση προστασίας και επιδότησης της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, κ.λπ.

Τώρα πια, ακόμα και ο πιο κακόπιστος Έλληνας, έχει καταλάβει τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως σε βάρος της πατρίδας του και της οικογένειας του».