Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο Κώστας Μπανιώτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Ηρακλείου, αφού ο τρόπος που πέτυχε την επίδοση των 2.28 μ., συγκίνησε κάθε φίλαθλο.

Στους συγκεκριμένους αγώνες υπάρχουν μόνο τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, καθώς η τέταρτη είναι και η τελευταία για τον κάθε αθλητή. Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής βρέθηκε πολύ νωρίς με δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 2.20 μ., και μία ακόμη στα 2.24 μ., και ενώ όλοι περίμεναν να αποχωρήσει, ο ίδιος απέδειξε το ψυχικό απόθεμα που διαθέτει! Έτσι, με την επόμενη προσπάθειά του σε περίπτωση αποτυχίας να είναι η τελευταία, και με την αγωνία στα ύψη, πήγε ξανά για τα 2.24 μ., και αφού πέτυχε, προχώρησε και στα 2.28 μ. όπου και πάλι τα κατάφερε, αγγίζοντας μάλιστα προσωρινά και την πρώτη θέση στην κατάταξη, την οποία όμως που λίγο αργότερα κατέκτησε ο Τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα με επίδοση στα 2.30 μ.!

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος του Μπανιώτη, Ολυμπιάδα Κομοτηνής, αναφέρει: «Για να είσαι πετυχημένος αθλητής, χρειάζονται ώρες ατελείωτες σκληρής δουλειάς. Για να γίνεις όμως καταξιωμένος πρωταθλητής, χρειάζεται μεγαλείο ψυχής που ο Κώστας έχει αποδείξει πως το διαθέτει πλήρως! Το Δ.Σ., οι αθλητές και οι φίλοι του Αθλητικού Συλλόγου “Ολυμπιάδα Κομοτηνής”, εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον Κώστα Μπανιώτη και περιμένουν εναγωνίως ακόμη μεγαλύτερα ρεκόρ και επιδόσεις! Κώστα μπορείς!».