Τσουχτερά πρόστιμα από σήμερα για πωλήσεις καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους!

kapnisma-mathites

kapnisma-mathitesΕπισταμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται καπνό ή ποτά, για την πώληση αυτών σε ανηλίκους (άτομα κάτω των 18 ετών), ξεκινούν από σήμερα 1η Μαΐου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους, ή ανέχονται παραβίαση των σχετικών διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να ζητούν ταυτότητα για την πώληση καπνού ή ποτών, προκειμένου να διευκρινιστεί η ηλικία του καταναλωτή.

Αρμόδιες Αρχές για τους ελέγχους, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων, είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους. Τα ανωτέρω όργανα διενεργούν τακτικούς ελέγχους, έκτακτους ελέγχους, και ελέγχους κατόπιν καταγγελίας, και παρεμβαίνουν στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

«Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων στην ταυτοποίηση της ηλικίας –μέσω επίδειξης ταυτότητας – των υποψήφιων νεαρών καταναλωτών, ως προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της πώλησης προϊόντων καπνού και αλκοολούχων, καθότι η εντολή που έχουν λάβει οι αρμόδιες για τους ελέγχους υπηρεσίες, είναι να βεβαιώσουν πρόστιμα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood