τσε 2

– Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης Ερυθράς Αγγελίας.

– Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσής στις ρωσικές Αρχές.

Μηχανοκίνητη λέμβος με 46 επιβαίνοντες, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου.

Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειονότητα των οποίων ήταν υπήκοοι Συρίας, βρισκόταν και ένας υπήκοος Ρωσίας, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Μετά από συνεργασία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες Ρωσικές, μέσω της Interpol, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο Τσετσένο υπήκοο Ρωσίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης βάσει Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση, και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου.

Ειδικότερα, κατηγορείται, ότι ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.

Από το 2012 διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις Ρωσικές Αρχές.