Είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), διένειμε σε 2.100 δικαιούχους ο Δήμος Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, μοιράστηκαν νωπά κοτόπουλα, λάδι, φέτα, φακές, φασόλια, μακαρόνια, απορρυπαντικά πλυντηρίων και πιάτων, γάλατα, βρεφικές πάνες.

«Ως Δήμος Κομοτηνής εφαρμόζουμε το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, παρά τον συνωστισμό της πρώτης ημέρας, «δυσλειτουργία» που ξεπεράστηκε και η διαδικασία κυλά ομαλά και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, που ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές της ενέργειας «που συμβάλουν και βοηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος, διότι δεν έχουμε αρκετούς υπαλλήλους και αυτό είναι ένα δείγμα αλληλεγγύης στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη». Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, «δεν είναι εύκολο πράγμα η πραγματοποίηση της διανομής, διότι χρειάζεται κάποια προεργασία, διαχωρισμό, συσκευασία, και αυτό αναλόγως με τα πόσα μέλη έχει η κάθε οικογένεια που είναι στο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «πανελλαδικά ο Δήμος Κομοτηνής έχει μεγάλη συμμετοχή, περίπου 80%, και αυτό χάρη στην καλή οργάνωση που έχουμε κάνει». Όπως εξηγεί, «η τελευταία διαδικασία ένταξης – εγγραφής ωφελουμένων στο πρόγραμμα, είχε γίνει τον Αύγουστο του 2015, με βασικά κριτήρια: 3.000 ευρώ ατομικό εισόδημα προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ κατά άτομο, οπότε για μια τετραμελή οικογένεια είναι 7.500 ευρώ, να μην υπάρχουν έσοδα από ενοίκια, κ.λπ., γενικά γίνεται έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία. Είναι αντικειμενικά, ίσως να υπάρχουν κάποιες «αστοχίες» σε μεμονωμένες περιπτώσεις, και ευελπιστούμε όταν θα αναλάβουν αποκλειστικά αυτό το πρόγραμμα οι Δήμοι, να διορθωθούν οι διαδικασίες, γιατί η κεντρική διοίκηση δυσκολεύεται και εμείς εφαρμόζουμε ότι επιτάσσουν οι κανόνες».

Τον επόμενο μήνα θα γίνει και νέα διανομή, ενώ για νέες εγγραφές θα εκδοθούνε σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, καθώς θα ξεκινήσει και άλλο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.