Τριγμοί στους ΑΝ.ΕΛ. από “βροχή” παραιτήσεων

Εκτός κόμματος έθεσαν εαυτούς, στελέχη από Καστοριά, Πιερία, Καβάλα.
ΑΝΕΛ 7

Συνεχίζεται το ντόμινο των παραιτήσεων στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τοπικές οργανώσεις της Μακεδονίας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος περί στήριξης του Πάνου Καμμένου εκ μέρους των συντονιστικών επιτροπών σε Μακεδονία και Θράκη.

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου, αναφέροντας στη δήλωσή του: «Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρινα, αντιμνημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου. Στην πορεία της συγκυβέρνησής μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζαμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας. Προσωπικά τώρα εγώ, πάντα εξέφραζα με θάρρος τις θέσεις, τις απόψεις και τις διαφωνίες μου μέσα από τα όργανα του κινήματος, και στήριζα το κίνημα σε όλες τις παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μου από τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ Καστοριάς, αν και διαφωνούσα με πολλές από αυτές. Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ, ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού. Τι έχουμε σήμερα; Severna makedonija, north makedonija, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Λόγια του προέδρου: «Θα ρίξω την κυβέρνηση αν παραβεί αυτόν τον όρο». Τι κάνουμε εμείς; ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση! Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και στο δημοψήφισμα τους, και λέμε όταν με το καλό έρθει στη βουλή, εμείς δεν θα το ψηφίσουμε; Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε! Ε και; Εμένα με ενδιαφέρει το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ. Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι! Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά; Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι. Γι αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης ,παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη ,αλλά δεν μπορώ να πατάω σε δύο βάρκες. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ. Η προσωπική μου θέση και άποψη είναι οι ΑΝΕΛ να αποσυρθούμε από τη συγκυβέρνηση. Αν δεν γίνει αυτό εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καστοριάς και αποχωρώ από το κίνημα».

Δύο παραιτήσεις και στους ΑΝΕΛ Πιερίας.

Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος παραιτήθηκε από μέλος των ΑΝΕΛ και από μέλος της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής. H δήλωσή του: «Φίλες και φίλοι, η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν η μοναδική αιτία της ένταξής μου στο κίνημα, δίνοντας τον αγώνα τον καλό για τις αξίες και τα ιδανικά έτσι όπως περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό κείμενο, το οποίο έφερε κάτω από την ίδια στέγη, ανθρώπους από διαφορετικούς κομματικούς κατά το παρελθόν σχηματισμούς, συνθέτοντας ένα μίγμα πραγματικά ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας αληθινό πλουραλισμό και βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα, την Ελλάδα. Ο πόλεμος προς τους ΑΝΕΛ ήταν ανελέητος από την αρχή. Δώσαμε ωραίους αγώνες με στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και όσα χαρακτήριζαν την περίοδο από τη δεκαετία του ΄80 κι ένθεν, με ορίζοντα την πολυπόθητη έξοδο από τα μνημόνια. Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είναι όμως η στιγμή που οι αξίες και τα ιδανικά είναι πάνω από την πολιτική και κρίνουν τις πολιτικές. Για τον λόγο αυτό, ως Μακεδόνας, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας και από μέλος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Δε μπορεί να «μην ψηφίζει τη συμφωνία για τα ΣΚΟΠΙΑ αλλά να επιτρέπει μια συμφωνία που ξεπουλάει τη Μακεδονία» μας. Δεν θα τον ακολουθήσω στην κατρακύλα του. Αληθινά ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε εμείς, τα μέλη του κινήματος που ποτέ δεν προσδοκούσαμε σε κάτι παρά μόνο στη σωτηρία της Ελλάδας. Ο Πάνος Καμμένος δεν ξέρει τι είναι».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, αναπληρωτής γραμματέας τομέα προστασίας του πολίτη, τοπικός εκπρόσωπος γραμματείας εθνικής άμυνας ΑΝ.ΕΛ., και πολιτευτής στην Πιερία, αναφέρει σε δήλωσή του: «Προεκλογικά είχα υποσχεθεί ότι θα παραμείνω πιστός στις θέσεις και τις αρχές μου, καθώς και στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝ.ΕΛ., ότι θα αγωνίζομαι με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Για τον λόγο αυτό υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος των ΑΝ.ΕΛ., πράττοντας το πατριωτικό μου καθήκον. Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝ.ΕΛ. Έχοντας υπηρετήσει πιστά και χωρίς καμιά υστεροβουλία το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ., και γνωρίζοντας και πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναγωνιστών συμμερίζονται τις απόψεις μου, ελπίζω η παραίτησή μου να δώσει το έναυσμα ώστε να ξυπνήσουν συνειδήσεις».

Επίσης, εκτός του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έθεσε εαυτόν ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος Μανώλης Αλιφιεράκης, ενώ την παραίτησή του υπέβαλε και ο πολιτευτής Καβάλας Γιώργος Τσακίρης.

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood