Πώς αντέδρασαν οι Στυλιανίδης, Τσαλικίδης και Πετρίδης

Στον απόηχο του θορύβου που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα, στα οποία εγκαλούνταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, για την τέλεση εγκαινίων στην «Στέγη Αγάπης» της Λέσχης Lions, δεν ήταν λίγοι οι τοπικοί παράγοντες του νομού Ροδόπης, οι οποίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τον τοπικό ιεράρχη με τοποθετήσεις τους στα social media.

Μεταξύ αυτών ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης.

Οι σχετικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι εξής:

Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ«Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων είναι ο ισχυρότερος πυλώνας υποστήριξης της πατρίδας και της Ορθοδοξίας, που παραμένει όρθιος στη Ροδόπη. Κάθε κακόβουλη επίθεση εναντίον του υπονομεύει τον κοινό μας αγώνα για τη Θράκη και την Ελλάδα. Επειδή το έζησα και το ζω το καταλαβαίνω περισσότερο από τον καθένα. Σταματήστε πριν να είναι αργά…».

 

Νίκος Τσαλικίδης

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ 3«Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, θα ήθελα να καταδικάσω απερίφραστα και με αποτροπιασμό κάθε τέτοιου είδους λασπολογίες, από όπου και αν προέρχονται και θίγουν θεσμούς, τους οποίους διαχρονικά η Πατρίδα μας η Θράκη στήριξε και όπου στηρίζεται για να επιβιώνει από εχθρούς πάσης φύσεως. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον Θρησκευτικό μας ηγέτη, ο οποίος με κύρος και αξιοπρέπεια τιμά το θεσμικό του ρόλο και εργάζεται ακατάπαυστα για το καλό του τόπου».

Γιώργος Πετρίδης

ΠΕΤΡΙΔΗΣ«Με αφορμή τη χυδαία διαδικτυακή επίθεση στον Δεσπότη μας, θεωρώ χρέος μου να δηλώσω ότι σεβασμιώτατος είναι το μεγαλύτερο ηθικό και πνευματικό κεφάλαιο για τον τόπο μας. Οι συκοφάντες του, να είναι βέβαιοι ότι σε όλους όσους τον γνωρίζουμε και έχουμε γίνει κοινωνοί της πνευματικότητας του, μόνο αηδία και αποστροφή προκαλούν αυτές οι επιθέσεις…».