ΦΩΕπιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περί αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Στη Ροδόπη ξέσπασαν δύο φωτιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό τον συντονισμό του Διοικητή της Π.Υ. Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνου Παπάζογλου και την εποπτεία  του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ Ταξίαρχου Σωτήρη Τερζούδη.

Η πρώτη έκαψε περί τα δέκα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στην περιοχή Κοπτερού-Αμαξάδων του Δήμου Ιάσμου, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Αναστασιούπολης, και η δεύτερη, περί τα ογδόντα στρέμματα σιτοκαλαμιών στην περιοχή της Μολυβωτής του Δήμου Κομοτηνής, πλησίον των ανασκαφών της αρχαίας Στρύμης.

Στην πρώτη περίπτωση επιχείρησαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής με οκτώ άνδρες, ενώ συνέδραμαν και δύο υδροφόρες από τους Δήμους Ιάσμου και Κομοτηνής. Στη δεύτερη, κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με δεκαπενταμελές πλήρωμα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα επτά ακόμη πυροσβεστών.

Ταυτόχρονα, μια τρίτη φωτιά ξεσπούσε σε κοινόχρηστη έκταση των Φερών, η οποία επίσης αντιμετωπίστηκε χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.