Την τιμητική του είχε το σκάκι το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki της Αλεξανδρούπολης, όπου διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Σερρών για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2018.

Από ένα «εισιτήριο» για να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στο Περιστέρι Αττικής, κατάφεραν να κερδίσουν τρεις νεαροί σκακιστές από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα οι Κωνσταντίνος Αφισόπουλος, Επαμεινώνδας Χαρίτσης και Θεοφάνης Στανίτσας. Ο μεν πρώτος είναι μαθητής της α’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ οι άλλοι δύο προκριθέντες φοιτούν στο 3ο Δημοτικό, στη β’ και δ’ τάξη αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το διήμερο του Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού, αγωνίστηκαν 22 ομάδες και 331 σκακιστές από 6 νομούς. Στο Ομαδικό ο νομός Καβάλας συμμετείχε με 11 συνολικά ομάδες, σε Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια, ο νομός Ξάνθης με 3 ομάδες στα Δημοτικά και ο νομός Έβρου με 7 ομάδες στα Δημοτικά-Λύκεια. Στο ατομικό αγωνίστηκαν 119 σκακιστές από τον νομό Έβρου, 70 από τον νομό Καβάλας, 51 από τον νομό Ξάνθης, 37 από τον νομό Δράμας, 33 από τον νομό Ροδόπης και 21 από τον νομό Σερρών.

Πρώτη στην συγκομιδή μεταλλίων αναδείχθηκε η Καβάλα με 20 μετάλλια συνολικά.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο νομός Έβρου με 12 μετάλλια, την τρίτη θέση ο νομός Ξάνθης με 5 μετάλλια, ενώ στην τέταρτη ισοβάθμησαν οι νομοί Δράμας και Σερρών με 4 μετάλλια. Από τον νομό Ροδόπης δεν κατάφερε κάποιος σκακιστής να αποσπάσει μετάλλιο στους Περιφερειακούς Αγώνες, πλην όμως με τους τρεις ανωτέρω μαθητές που πλασαρίστηκαν στις προνομιούχες για την πρόκριση θέσεις θα είναι κι αυτός παρών στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2018.