Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στα οχήματά τους ή έχουν τραυματιστεί, εξαιτίας των κακοτεχνιών ή της ελλιπούς συντήρησης που παρουσίαζε κάποιος δρόμος. Όταν όμως οι συνέπειες τέτοιων ατυχημάτων δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές, πολλοί από τους παθόντες προτιμούν να δώσουν «τόπο στην οργή», αντί να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό και να αξιώσουν την απόδοση ευθυνών.

Την αντίθετη ακριβώς λογική ακολούθησε το θύμα ενός ατυχήματος, που συνέβη πριν από έναν χρόνο περίπου στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Μεταξάδων. Ο Δ.Μ. οδηγούσε ανυποψίαστος, κινούμενος με κατεύθυνση προς τους Μεταξάδες, όταν ξαφνικά απώλεσε την πρόσφυση των τροχών και επομένως τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του. Κατά την εκτροπή, ο οδηγός του αυτοκινήτου υπέστη απλή σωματική βλάβη και δη επιπολή τραυματισμό του τριχωτού της κεφαλής του.

Μετά ταύτα, αποφάσισε να αναζητήσει το δίκιο του στα δικαστήρια, υποβάλλοντας έγκλιση κατά του Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Κατά τον εγκαλούντα, η όλη περιπέτειά του προκλήθηκε από την καθίζηση – παραμόρφωση του οδοστρώματος που υφίστατο στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Η κατηγορία με την οποία έρχεται αντιμέτωπο το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, είναι αυτή της απλής σωματικής βλάβης εξ αμελείας από υπόχρεο. Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων κατηγορείται ότι «από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις, μπορούσε και ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει ως υπόχρεος λόγω του επαγγέλματος και της ιδιότητας του, σε επίδειξη ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής, σύμφωνα με τον νόμο, δεν προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα που προκάλεσε η πράξη του και προξένησε τη σωματική βλάβη άλλου ατόμου». Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «ο κατηγορούμενος […] παρότι ήταν υποχρεωμένος όπως λάβει τα κατάλληλα και ενδεδειγμένα μέτρα συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος καθώς και τοποθέτησης της απαιτούμενης σήμανσης προειδοποίησης των χρηστών της ανωτέρω οδού, αναφορικά με την καθίζηση του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο τοπικό σημείο, παρέλειψε να το πράξει […]».

Το αν και σε ποιον βαθμό ευθύνεται τελικά ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, θα κριθεί προσεχώς από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.