Το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων για την Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και της Μητρότητας, διοργάνωσε φέτος για τρίτη φορά σε 47 πόλεις της Ελλάδας την Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη, με τίτλο «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δράσης, εκπρόσωποι της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, επισκέφθηκαν τον Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον Διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής, τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής και την Προϊσταμένη μαία, και κατέθεσαν για τρίτη φορά αίτηση, ώστε να γίνει και να πιστοποιηθεί το Νοσοκομείο ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς Βρέφη».

Επίσης, στη Μαιευτική Κλινική δωρήθηκαν δύο βιβλία σχετικά με τον φυσικό τοκετό και τον θηλασμό ώστε να ενημερωθούν οι γιατροί και οι μαίες, ενώ στην Παιδιατρική Κλινική προσφέρθηκαν ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο υπερύθρων και διακοσμητικά αντικείμενα για τα δωμάτια των μικρών ασθενών.

Σκοπός της δράσης «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω», είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας, για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο, και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή. Στο Πανελλαδικό Δίκτυο Ομάδων Θηλασμού είναι ενταγμένες 47 ομάδες ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Ελλάδα, με περίπου 40.000 μέλη.