Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων στίβου που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο 43χρονος αθλητής του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, Γιώργος Λεπίδας.

Συγκεκριμένα, τερμάτισε πρώτος στις κούρσες των 100 και των 200 μέτρων της κατηγορίας του, ενώ στην πρώτη θέση τερμάτισε και με τους συναθλητές του στο αγώνισμα των 4Χ100.

«Τα αποτελέσματα ήρθαν με υπομονή και επιμονή», δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ, προσθέτοντας τη «σωστή υποστήριξη» του προπονητή του Χρήστου Τσιπουρίδη και της φυσικοθεραπεύτριας του συλλόγου Δήμητρας Πολυχρονίδου.

«Μπράβο στον Γιώργο Λεπίδα,  γιατί η ουσία είναι να συνεχίζεις ακόμα και όταν όλοι σταματούν. Αυτό είναι πάθος, αυτό είναι ο στίβος!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογός του, ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Ο Γιώργος Λεπίδας είναι ένας από τους περισσότερο διακεκριμένους βετεράνους αθλητές του στίβου της Θράκης, με πλειάδα μεταλλίων. Μόνο πέρυσι, κατέκτησε:

  • χρυσό στα 200 και ασημένιο στα 100 μέτρα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λάρισα.
  • χρυσό στα 200 και ασημένιο στα 100 μέτρα, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας.
  • αργυρό στα 60 και στα 200 μέτρα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

“Η αγάπη μας για τον στίβο μας κάνει και ταξιδεύουμε παντού, όπου υπάρχουν αγώνες”, σημειώνει μιλώντας στην ΕΡΤ για το προφίλ των βετεράνων αθλητών, οι οποίοι όπως λέει διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε όσους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την καριέρα τους όπως θα ήθελαν και επιστρέφουν στα ταρτάν για να το κάνουν τώρα, και σε εκείνους που συνεχίζουν ακάθεκτοι στον χώρο του στίβου από παιδιά, αθλητές μέχρι και σήμερα. Κάπου στη μέση βρίσκεται ο ίδιος, όπως αναφέρει, “με τεράστια αγάπη για τον στίβο”. Γι’ αυτό και παρά τις δυσκολίες και την κούραση συνεχίζει τις προπονήσεις και τις εμφανίσεις. Καταλήγοντας, καλεί την Πολιτεία να δείξει μεγαλύτερη προσοχή στον στίβο που “έχει προσφέρει πολλές χαρές και διακρίσεις στη χώρα μας”.