Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διοικητική παράδοση – παραλαβή του έργου «Σιδηροδρομική σύνδεση νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης», που συνδέει το λιμάνι απ’ ευθείας με τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες, δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάδειξή του ως κόμβος διαμεταφοράς προϊόντων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το τεράστιας εθνικής – οικονομικής σημασίας έργο, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, ελαχιστοποιεί τον χρόνο και το κόστος των μεταφορών προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Κωνσταντινούπολη, καθώς αποτελείται συνολικά από 1.770 μ. εγκιβωτισμένης γραμμής με έξι ειδικές αλλαγές, και 500 μ. σκυρογραμμής με έξι αλλαγές τροχιάς.

Η υλοποίηση του έργου συνιστά καταλυτική αναπτυξιακή παρέμβαση για τη Θράκη αλλά και για τη χώρα συνολικά, αφού το τελευταίο διάστημα διευρύνεται συνεχώς το ενδιαφέρον για τις εμπορευματικές μεταφορές μέσω του σιδηροδρόμου, και καθότι με τη λειτουργία του, ο λιμένας Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στο ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο καταγράφοντας σημαίνουσα και δυναμική εξωστρέφεια.

ΟΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙΣτην εκδήλωση της διοικητικής παραλαβής του έργου από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.), συμμετείχαν οι επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΔΠΘ, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου, και εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της αναδόχου εταιρείας.

«Στόχος μας είναι ένα λιμάνι που να εξυπηρετεί αποτελεσματικά, αποδοτικά, ποιοτικά, ισότιμα, με

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ασφάλεια, τις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές των πολιτών που ζουν στη σχετική ενδοχώρα, και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικονομικού συνόλου», σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Α. κ. Σταύρος Σταυράκογλου, και συμπλήρωσε εμφατικά: «Το αναπτυξιακό πρόταγμα του λιμανιού έχει συλλογικό χαρακτήρα και δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός, κάτι που αποτυπώνεται σήμερα με την παρουσία στην Αλεξανδρούπολη όλων των θεσμικών φορέων, η συνέργεια των οποίων απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να προχωρήσουμε με το βλέμμα μπροστά».