Με έκθεση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, συζητήσεις για την παιδία, μουσική και θέατρο και πολιτική ομιλία

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με φοιτητές, μαθητές και νέους εργαζόμενους, μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, να δίνουν το «παρών».

Στο χώρο του Φεστιβάλ ξεχώριζε η κεντρική έκθεση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Παρουσιάστηκε επίσης μουσικό – θεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Ν’ αποτινάξεις τις αλυσίδες».

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν από νωρίς το βράδυ με τη λειτουργία των στεκιών. Πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο στέκι ΑΕΙ γύρω από το θέμα «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Μύθοι και πραγματικότητα» όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που είχαν διακινηθεί τις προηγούμενες μέρες μέσα στα αμφιθέατρα των σχολών. Δικό τους στέκι είχαν και οι μαθητές με ξεχωριστή γωνιά «Το σύμπαν: Κάλεσμα στην ανθρωπότητα να προχωρήσει μπροστά» καθώς και οι νέοι εργαζόμενοι όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε έκθεση για τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τους Bandafree.