Για τρίτη συνεχή χρονιά διεξήχθη στην Ξάνθη το Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας, θεσμός που διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Nottingham Business School  του ομώνυμου Βρετανικού Πανεπιστημίου.

Στο Θερινό Σχολείο συμμετέχουν φοιτητές από διάφορες σχολές που αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και προτάσεις σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής. Οι εργασίες άνοιξαν παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παντελή Μπότσαρη, καθώς και Καθηγητών από την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

ΔΣΕ 2Οι συμμετέχοντες φοιτητές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της συνεργασίας και την πρόκληση της ανάπτυξης αληθινών επιχειρηματικών λύσεων.

Τόσο ο κ. Μπότσαρης όσο και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης που παραβρέθηκε, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την τρίτη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου και τις δυνατότητες που δίνει για να αναπτυχθούν και να συνδεθούν με την πραγματική οικονομία, μοντέλα και ιδέες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπότσαρης, στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας δίνεται βάση στην πολυπολιτισμικότητα και την ποικιλομορφία των φοιτητών που συνυπάρχουν και επεξεργάζονται σε ομάδες τις ιδέες τους αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές συναντήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, επιδείξεις αλλά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη συνεργασία των συμμετεχόντων, όχι μόνο στην τρέχουσα συγκυρία αλλά και την εδραίωσή τους στο μέλλον.