• Με 31 εκδηλώσεις σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, που θα διαρκέσουν έναν μήνα.

Πάνω στη διαδρομή και στα αποτυπώματα της ιστορίας επί της Αρχαίας Εγνατίας Οδού που μας ενώνει, ξεκινούν στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 26 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «Via Egnatia», που θα λάβουν χώρα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε συνεργασία με τις εφορείες αρχαιοτήτων της Περιφέρειας.

Μήνυμα των εκδηλώσεων, είναι ότι η ιστορία και ο πολιτισμός μας ενώνουν, αναδεικνύουν την παγκόσμιας σημασίας κοινή μας πολιτισμική πορεία, και αποτελούν ενιαίο άξονα ανάπτυξης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις μουσικής και τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού, παράδοσης και γεύσεων, διαστάσεων που απαιτούν οι καιροί, αλλά με μεγαλύτερη αναμενόμενη ανταπόδοση προστιθέμενης αξίας διαχρονικά, στην κοινωνική και πολιτισμική συνοχή του τόπου.

«Η Εγνατία οδός που θέλουμε και πρέπει να μας ενώνει, αποτελεί όχι μόνο άξονα πολιτισμού, αλλά ταυτόχρονα πολλαπλό άξονα ανάπτυξης του τόπου μας», σημειώνει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ