«Αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα έπρεπε να είχε δώσει το όνομά του σε δρόμο»! Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Alpha 989 αναφερόμενος στον Σταύρο Παπασταύρου, υιοθετώντας τη συλλογιστική Σαμαρά που είχε δηλώσει «μακάρι να υπήρχαν δέκα Παπασταύρου στην Ελλάδα», και παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Στ. Παπασταύρου ως «έναν από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές με την τρόικα», και μάλιστα ερωτηθείς για την εμπλοκή του και στις offshore των «Εγγράφων του Παναμά» (το όνομά του περιλαμβάνονταν και στη λίστα Λαγκάρντ πληρώνοντας 3,5 εκ. ευρώ για να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή), απάντησε πως «όλα έγιναν εξαιτίας των μεγάλων του ικανοτήτων»!

Με σκωπτική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτάει πάντως στα σοβαρά τον … Κυριάκο Μητσοτάκη αν συμμερίζεται τις απόψεις του αντιπροέδρου του:

«Το εγκώμιο του Σταύρου Παπασταύρου φρόντισε να πλέξει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. Αφού  εξήρε τις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ. Γεωργιάδης δεν δυσκολεύτηκε να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό ως “αχάριστο” επειδή δεν έχει προχωρήσει στην ονοματοθεσία δρόμου με το όνομα του.

Εκφράζουμε την «αλληλεγγύη» μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημα του. Ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα “Στ. Παπασταύρου” ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής !

Επίσης, ζητάμε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν “στριμώξει”, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα.

Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη; Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά;».