Αίσθηση έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα, όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά στέκια της Κομοτηνής και της Θράκης ευρύτερα, αλλά και γενικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου, η μεταγραφή στη Δόξα Προσκυνητών του Ιμπραχίμ Κεϊτά.

Πρόκειται για μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή, και δη, από ομάδα Γ΄ εθνικής. 

Ο γεννημένος στις 18/1/96 Γάλλος επιθετικός, το περασμένο καλοκαίρι, μετά από πολυήμερη δοκιμή του στις προπονήσεις της Λάρισας στο Ελατοχώρι υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη, είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΛ. Ωστόσο στη συνέχεια αγωνίστηκε με την Κ20 της “βυσσινί θύελλας”  (5 γκολ σε 11 συμμετοχές), ώστε να πάρει παιχνίδια και να διαπιστωθεί αν θα είχε τα φόντα να ενσωματωθεί πλήρως στην πρώτη ομάδα.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά, ο πρώην στράικερ των τμημάτων υποδομής της Γουλβς (2011-15) και της Σλοβακικής Κοσίτσε (2015-16) έμεινε ελεύθερος, και στη συνέχεια…ανέλαβε ο γενικός διευθυντής της Δόξας Προσκυνητών Δημήτρης Παγωνίδης.

Όντας ο ίδιος άριστος γνώστης του ποδοσφαιρικού τοπίου, και διατηρώντας προσωπική φιλία και συνεργασία με ανθρώπους του χώρου, μετά από κατάλληλες και καίριες ενέργειες, μολονότι ο νεαρός Γάλλος άσος αποτέλεσε στόχο ουκ ολίγων ομάδων, ακόμη και από τη Super League, κατάφερε και τον έφερε προ των πυλών της Δόξας, και σε συνδυασμό με την οικονομική υπέρβαση εκ μέρους του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Λιάγκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η…επιχείρηση απόκτησης του ποδοσφαιριστή, με στόχο την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας.

  • Με στοιχεία από το sportsaddict.gr