* της Βασιλικής Μαχαίρα, δημοσιογράφου ΕΡΤ.

ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (5)Εμείς οι ΟΡΘΙΟΙ Εργαζόμενοι-Αγωνιζόμενοι-Απολυμένοι της ΕΡΤ- ΕΡΑ Κομοτηνής: Κλείσαμε είκοσι μήνες αγώνα να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας, που κάποιοι τα τελευταία χρόνια σκύλευσαν εξακολουθητικώς…Παίρνοντας μια φασιστική και πραξικοπηματική απόφαση, για να εκπέμψουν μέσω του μαύρου το μήνυμα του φόβου και του τρόμου στην κοινωνία. Κλείσαμε είκοσι μήνες αγώνα όλοι οι ΟΡΘΙΟΙ της ΕΡΤ, για να κρατούμε το ΦΩΣ ανοιχτό, για να επιστρέψει η Δημοκρατία, για να έχει η καθημαγμένη κοινωνία ένα αποκούμπι και ένα παράθυρο έκφρασης των δεινών που περνάει.

34Όταν κάποιοι κουνούσαν το δάχτυλο για τις συντάξεις και τους μισθούς των 200 και των 300 ευρώ, ενώ αυτοί κυκλοφορούσαν με αλεξίσφαιρο και αλεξίβομβο αυτοκίνητο…Όταν κάποιοι κατακρεουργούσαν τους μισθούς και τις συντάξεις ενός ολόκληρου λαού, ενώ αυτοί για δύο ώρες παραμονή στην έκθεση της Θεσσαλονίκης ξόδευαν 2 εκ. ευρώ…Όταν εκείνες τις μέρες του φοβερού μαύρου στην ΕΡΤ, είχε γράψει μια έγκριτη διεθνής ιστοσελίδα, πως «αν του βγει του Σαμαρά κι αυτό…έχει καθαρίσει…».

Ευτυχώς, χάρη στους ΟΡΘΙΟΥΣ αγωνιζόμενους-απολυμένους  της ΕΡΤ, τους αλληλέγγυους, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους απολυμένους του εργοστασίου της κόκα-κόλα, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ του κ. Σαμαρά, και η Χώρα αρχίζει να αποκτά φωνή και υπόσταση, και ζητεί την ισότιμη αντιμετώπιση!

DSC03866Μπορεί να το κάνει αυτό, μια και συν τοις άλλοις, ο νέος Πρωθυπουργός δεν είναι γραμμένος στη λίστα Λαγκάρντ που σκοπίμως καταχωνιάστηκε…

Κανένας από εμάς δεν έπαιξε τον ήρωα, ούτε καν διεκδικεί τον ρόλου του ήρωα! Απλά τηρήσαμε τις αρχές μας και τις αξίες μας με πράξεις και όχι μόνο με λόγια του αέρα…Βροντοφωνάξαμε αυτό που βλέπαμε: Πως ο Βασιλιάς ήταν γυμνός!

Θέλουμε ως αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα της ΕΡΑ Κομοτηνής, να πούμε σε αρκετούς που δεν ξέρουν ή που δεν κατάλαβαν, πως όλο αυτό το διάστημα των είκοσι μηνών:

– με πόνο και επιμονή στο στόχο μας, κρατήσαμε ανοιχτό τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΑ στην Κομοτηνή.

διαφυλάξαμε την περιουσία του ελληνικού λαού, καθώς λειτουργούσαμε τα νευραλγικά του κομμάτια και δεν τα αφήσαμε να γίνουν έρμαια του κάθε λογής πλιάτσικου, ούτε να αχρηστευθούν.

ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (7)– κρατήσαμε τις συχνότητες καθαρές στους 98,1 Μεγάκυκλους  (FM) αλλά και στα Μεσαία κύματα 1404 χιλιόκυκλους (AM), και τις αποδίδουμε στον ελληνικό λαό, χωρίς να έχουν καταπατηθεί από συχνότητες γειτονικών χωρών! Σημειωτέον, πως μόνο η ΕΡΤ διαθέτει συχνότητες στα Μεσαία κύματα! Αν γίνει καταπάτηση συχνότητας δεν επανέρχεται! Μην ξεχνάμε πως οι συχνότητες είναι ΣΥΝΟΡΑ και δεν τα ξεπουλάμε τόσο εύκολα!

– κρατήσαμε τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του Ραδιοφωνικού Σταθμού, καθαρούς και περιποιημένους.

ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (2)– δώσαμε φωνή συνεχίζοντας να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέραμε, σε όλους τους πολίτες και σε πολιτικούς, σε όσους μας αναγνώριζαν…

Όταν το 2014 κόψαμε τη Βασιλόπιτα πίτα που μας δώρισε η Ντίνα Κουγιουμτζιάν ως αλληλέγγυα, το νόμισμα έπεσε στο κομμάτι του Χριστού. Μας σηματοδότησε αμέσως πως θα έλθει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον αγώνα μας και για τον αγώνα μιας κοινωνίας που έπρεπε να αντισταθεί πριν αλώσει τα πάντα ο φόβος…

ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (9)Το 2015 πια, σε άλλο εντελώς κλίμα, περιμένουνε και ευχόμαστε να μην επιτρέψουμε ως ελληνικός λαός, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να πάει στην εξορία…Ευχόμαστε να έλθουν καλύτερες μέρες και ολόκληρος ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει ισότιμη αντιμετώπιση για το πρόβλημα της οικονομικής, κρίσης που δεν είναι μόνο δικό μας αλλά ευρωπαϊκό και βάλε, το οποίο χρήζει άλλης αντιμετώπισης…

Ευχόμαστε να επιστρέψουν ομαλά όλοι όσοι απολύθηκαν με αντισυνταγματικό τρόπο στις δουλειές τους, και από τα μαθήματα της αυτοοργάνωσης που πήραμε να κάνουμε το καλύτερο!

DSC02655* Η Βασιλόπιτα του 2016, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ στην ΕΡΑ Κομοτηνής, πρώτα ο Θεός!