Στην «300άδα» το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής / Στις θέσεις 101-150 η ΣΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Στις 100 καλύτερες Σχολές Αθλητικών Επιστημών στον κόσμο, συμπεριλαμβάνεται η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ Σερρών και ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης).

Συγκεκριμένα, στην παγκόσμια κατάταξη Shangai των πανεπιστημίων, στο θεματικό πεδίο “Αθλητικές Επιστήμες για το 2017”, η ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ κατατάσσεται στις θέσεις 51 – 100. Μάλιστα, η θέση της Σχολής βελτιώθηκε κατά 50 ολόκληρες θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2016!

Η αξιολόγηση βασίζεται σε πέντε διαφορετικά πεδία, με βάση την αριστεία στην έρευνα. Πρόκειται προφανώς για μια μεγάλη επιτυχία, απόρροια του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το προσωπικό της Σχολής. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς. Είναι μια παγκόσμια κατάταξη όλων των πανεπιστημίων, μια από τις δύο καλύτερες και πιο διαδεδομένες, η οποία αξιολογεί τα τμήματα, τις σχολές ανά τον κόσμο, και με βάση κάποια κριτήρια κατατάσσει αυτά τα πανεπιστήμια σε μια αξιολογική σειρά», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών Ελευθέριος Κέλλης, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν για αυτή τη διάκριση.

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη ως πολίτης και βουλευτής του Νομού Σερρών για την επιτυχία της ΣΕΦΑΑ Σερρών και Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στις κορυφαίες 100 αθλητικές σχολές του κόσμου! Χαίρομαι επίσης γιατί θεωρώ ότι συνετέλεσα σε αυτή την επιτυχία, βοηθώντας το Ίδρυμα σε πολλές περιπτώσεις που χρειάστηκε. Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο περήφανοι είναι και οι συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα.  Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της σημαντικής διάκρισης, και εύχομαι να συνεχίσουν την πετυχημένη πορεία τους στον απαιτητικό αυτό χώρο, που συμβάλει στην ανάπτυξη του Πολιτισμού και της Κοινωνίας μας. Το Υπουργείο Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης και εγώ προσωπικά, είμαστε πάντοτε στο πλευρό όλων εκείνων των ανθρώπων, και ειδικά των νέων, που αγωνίζονται και μας κάνουν περήφανους».

Στην ίδια λίστα, στις θέσεις 101-150 συγκαταλέγονται η ΣΕΦΑΑ του Εθνικού – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στις θέσεις 201-300 βρίσκεται το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Κομοτηνής.

Στην κατηγορία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στις θέσεις 301-400 συμπεριλαμβάνεται το Εθνικό – Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στις θέσεις 401-500, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και το Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.