«Το έργο ποτέ δεν προχώρησε, αν και υπήρξαν ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία, γιατί απλά έλλειπε αυτό που υπάρχει σήμερα, η πολιτική βούληση»

Ένα θερμό τετ-α-τετ, στο περιθώριο της προχθεσινής ομιλίας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε το μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης στις προηγούμενες εκλογές, κ. Τάκης Χαρίτου,  με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό. Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν, βρέθηκε – τι άλλο; – η εξασφάλιση χρηματοδότησης, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την συμβολή του στη θετική έκβαση της όλης υπόθεσης, θυμίζοντάς του ότι πρόκειται για την υλοποίηση μίας δέσμευσης που είχε αναλάβει προσωπικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και εκείνος εκτελούσε καθήκοντα υπεύθυνου του τομέα υγείας. Όπως αποκάλυψε, σε σχετική ανάρτηση στο facebook, ο Υπουργός περιορίστηκε στο να απαντήσει απλά και σεμνά, ότι «εκπληρώσαμε μια πολύ μεγάλη ανάγκη στο χώρο της υγείας στην περιοχή».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Ξανθό, ο κ. Χαρίτου άδραξε την ευκαιρία να σχολιάσει συνολικά τη χρονίζουσα υπόθεση της κατασκευής νέου Νοσοκομείου και τη θετική εξέλιξη που ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στις ατελέσφορες απόπειρες του παρελθόντος και αναφερόμενος σε «επικοινωνιακά σόου στα οποία πήραν μέρος πολλοί που σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι», διέκρινε με έμφαση ότι το έργο ποτέ δεν προχώρησε, αν και υπήρξαν και στο παρελθόν ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία,  γιατί απλά έλλειπε η πολιτική βούληση που έχει η σημερινή κυβέρνηση.

Ακολουθεί η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στη Θεσσαλονίκη και το σχόλιο για την υπόθεση της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής:

«Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είχα τη χαρά να συναντηθώ με ένα παλιό φίλο, τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, για να του εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την απόφαση του να εντάξει ως πρώτο έργο την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής στη δωρεά των 200 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το χώρο της υγείας.

«Εκπληρώσαμε μια πολύ μεγάλη ανάγκη στο χώρο της υγείας στην περιοχή» μου απάντησε απλά, με τη σεμνότητα που διακρίνει τον υπουργό. Του θύμισα ότι υλοποιείται μια δέσμευση που είχε αναλάβει όταν είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο, ως υπεύθυνος υγείας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός.

Ένα αίτημα πολύχρονων αγώνων συλλογικοτήτων, φίλων του νοσοκομείου, φορέων της περιοχής, ένα ανεκπλήρωτο όνειρο των κατοίκων της περιοχής βρήκε το δρόμο του……Υπήρξαν και στο παρελθόν ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η ανέγερση του νοσοκομείου είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έγινε έργο γέφυρα ανάμεσα στα δυο ΕΣΠΑ με 10 εκ. χρηματοδότηση. Στήθηκαν επικοινωνιακά σόου στα οποία πήραν μέρος πολλοί που σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι!!!! Αλλά το έργο ποτέ δεν προχώρησε γιατί απλά ΕΛΛΕΙΠΕ κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό που υπάρχει σήμερα. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ που έχει η σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε φαίνεται από τη σταθεροποίηση και την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας, προφανώς με τις μεγάλες ακόμα ανάγκες που έχει, από τη μεταρρύθμιση που γίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΤΟΜΥ).Αλλά αυτά ας τα αφήσουμε τώρα για μια άλλη συζήτηση».