Σε μια σειρά εικονογραφημένων του, ο Αρκάς παρουσιάζει το δράμα κάποιου που δρα και φέρεται σαν κάτι που δεν είναι. Είναι ένας δύστυχος λύκος, ο οποίος έχοντας ερωτευθεί μια προβατίνα, εμμένει να συμπεριφέρεται ως πρόβατο. Πηγαίνει κοντά στα πρόβατα, βόσκει στο παχνί τους, επιδιώκει να κουρνιάσει κάπου δίπλα τους, αποπειράται ακόμη και να βελάξει. Το αποτέλεσμα είναι η πλήρης γελοιοποίηση και απαξίωσή του.

Η σύντομη γλαφυρή  ιστορία αποσκοπεί στο να προβληματίσει σχετικά με την ελληνική κεντροδεξιά που εδώ και χρόνια έχει ως γενική της κατεύθυνση τον προσεταιρισμό του εκλογικού σώματος κατά τρόπο επιδερμικό, χωρίς διόλου να θίγει τις βαθύτερες αιτίες της εθνικής μας κακοδαιμονίας.

Όσο αυτό συνεχίζεται, η ελληνική κεντροδεξιά  θα απομακρύνεται από την εξουσία, ακόμη και όταν οι αντίπαλοί της διαπράττουν ολέθρια λάθη. Κι αυτό, γιατί είναι κυρίαρχη η στερεοτυπική άποψη περί «παλιού», «διεφθαρμένου», «ξεπερασμένου», με την αριστερά «καθαγιασμένη». Ακόμη  όμως και όταν μετά από χρόνο πολύ φτάσει στην εξουσία, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να την ασκεί επ’ ωφελεία του λαού, αφού θα την έχει κατακτήσει λεκτικά ως  «μεσαίος» χώρος, ουσιαστικά υποδυόμενη την αριστερά.

Έτσι, σε ένα περιβάλλον που το κυρίαρχο  πολιτισμικό και πολιτικό πρότυπο θα είναι αυτό της αριστεράς, η όποια διάθεση ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων, γρήγορα θα εξανεμίζεται, η παράταξη θα καταλοιδορείται, και θα υιοθετεί στάση αμυντική και φοβική, ακόμη και στο ελάχιστο των επιδιώξεών  της. Οι όποιες αλλαγές που τυχόν κάνει, θα είναι τέτοιας έκτασης, που τελικά όλα θα μένουν ίδια.

Την προσεχή Κυριακή, αναθέτοντας την ευθύνη στον Άδωνι Γεωργιάδη, να γίνει η αιχμή του δόρατος της παράταξης,  δηλώνουμε πως θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία χρήσιμη, δυναμική, ακομπλεξάριστη, όμοια με τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα, και όχι παρενθετική, επικουρική και στριμωγμένη.

Χαδόλιας  Δημήτριος, μέλος ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΝΔ, εκπρόσωπος Άδωνι Γωργιάδη στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.