Ο υπαρχηγός του Απ. Τζιτζικώστα, Μάκης Βορίδης, που προορίζεται για αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στην ακραία περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, παίζει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον υποψήφιο Τζιτζικώστα και στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και ήδη προτείνει για πρωθυπουργό, ζητώντας από το βήμα της Βουλής την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τη συγκρότηση κυβέρνησης με επικεφαλής τον τέως πρωθυπουργό…

Είναι πλέον γνωστό, και ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης δεν το κρύβει, ότι επεξεργάζεται σχέδιο επιστροφής του Αντ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία, και για την εξυπηρέτηση του σχεδίου επελέγη ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ακόμη και αν εκλεγεί, ούτε θα μπορεί να εκπροσωπεί τη ΝΔ στο κοινοβούλιο, ούτε όμως και πριν το 2019 δεν θα μπορεί να ορκιστεί πρωθυπουργός στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει εθνικές εκλογές.

Το εν λόγω σκηνικό λοιπόν, ενόψει των ρευστών πολιτικών εξελίξεων, ευνοεί την επιστροφή Σαμαρά, και γι’ αυτό ο Μ. Βορίδης επέλεξε να στηρίξει τον πολιτικά άπειρο Απ. Τζττζικώστα, ώστε να κάνει ο ίδιος το κουμάντο στη ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με τον Αντ. Σαμαρά, που διεκδικεί τον ρόλο του πρωθυπουργού σε οικουμενική κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια, είναι οφθαλμοφανές ότι με αρχηγό της ΝΔ τον Απ. Τζιτζικώστα, τα στελέχη που τον στηρίζουν θα απαιτήσουν τη συμμετοχή της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση προκειμένου να (ξανα)γίνει ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός.

Μήπως τελικά αυτό είναι το ζητούμενο, και ο Απ. Τζιζτικώστας απλώς το εξυπηρετεί και … τους εξυπηρετεί;

Πηγή: tokentro.com