ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣΜετά από προσφυγή στελεχών, φίλων και του Προέδρου της «Δράσης» Θόδωρου Σκυλακάκη, με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο του κόμματος Τάσο Αβραντίνη, η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο για περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν.

ΣτΕ

Σύμφωνα με την απόφαση 1055/2014 της ολομέλειάς του, το ΣτΕ διαπιστώνει «ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας», αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως, και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας, «προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Σε δήλωσή του ο κ. Σκυλακάκης, σημειώνει: «Αποδεικνύεται, ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες, δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση, και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Τάσο Αβραντίνη αλλά και τον Νάσο Τσιούρα που δεν είναι πια στη Δράση, για τη νομική προσπάθεια, καθώς και τη Μαριάννα Αντωνιάδου για την οργανωτική, μαζί με τους εθελοντές μας και τον Β. Τσιατσιάμη που έδωσαν τη μάχη στους δρόμους. Είναι μια καλή μέρα».