Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου και τη συμμετοχή των Δ/ντών Πολιτικής Προστασίας, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, των Δήμων, της Δ/νσης Δασών, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης, της ΔΕΗ, της  Εγνατίας Οδού, Εθελοντικών Οργανώσεων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

ΣΟΠΠ ΡΟΔΟΠΗΣ 2Τα θέματα, στα οποία επικεντρώθηκαν κατά προτεραιότητα τα μέλη του ΣΟΠΠ είναι:

α. η αποκατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου για αμεσότερη πρόσβαση και επέμβαση στις δασώδεις περιοχές σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

β. η ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

γ. η εκτέλεση έργων καθαρισμού της βλάστησης γύρω από περιοχές – οικισμούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω γειτνίασης με δασικές εκτάσεις.

δ. η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για απαγόρευση της καύσης αγρών.

ε. η συνεργασία και ο συντονισμός των τοπικών Αρχών με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον Στρατό για την πρόληψη – διαχείριση – καταστολή των συνεπειών που μπορεί να προκληθούν από τις δασικές πυρκαγιές.

Άμεσα πρόκειται να εκδοθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές για κατηγορίες κινδύνου πυρκαγιάς 3 και άνω.