Ο Δήμος Κομοτηνής και η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. (Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΜ-Θ), έχει προγραμματίσει στην πόλη της Κομοτηνής, Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 31 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της πόλης από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Στον χώρο θα τοποθετηθεί κοντέινερ όπου οι πολίτες θα μπορούν να φέρουν τις αχρηστεμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους (π.χ. κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, σκούπες, συσκευές τηλεπικοινωνίας, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εξοπλισμούς πληροφορικής, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, κ.λπ.).

Όσοι έχουν ογκώδεις συσκευές προς απόρριψη (π.χ. ψυγεία, πλυντήρια, μεγάλες τηλεοράσεις, κ.ά.), μπορούν να τηλεφωνούν τις ώρες της δράσης στο 2531022810 προκειμένου συνεργείο του Δήμου να τις παραλάβει από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία τους.

Μάλιστα ως συμβολική επιβράβευση θα λάβουν συμβολικά μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων από ανακυκλώσιμα υλικά, που μπορούν να χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, συμμετέχοντας και αυτοί στη μείωση της πλαστικής σακούλας.

“Θεωρούμε πως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση των αποβλήτων Ηλεκτρικών- Ηλεκτρονικών Συσκευών, συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης και στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και καλούμε το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στη συγκεκριμένη δράση”, αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Μουρτίδης.