Το τιμητικό μετάλλιο «Για το έργο της διαιώνισης της μνήμης των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας», του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απένειμε στον Πρόεδρο της «ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε.» (ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Ramada Plaza Thraki), Σταύρο Παλακίδη, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, σε μια σεμνή τελετή σε αίθουσα του ξενοδοχείου, παρουσία λίγων φίλων και συγγενών καθώς και μελών του προσωπικού της εταιρείας.

Όπως τονίστηκε, η τιμητική διάκριση αποδόθηκε για την πολύτιμη υλική και ηθική βοήθεια που προσέφερε ο κ. Παλακίδης στην ανέγερση του μνημείου προς τιμήν των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

«Με μεγάλη προθυμία και χαρά βοήθησα στην ανέγερση του μνημείου, καθώς πιστεύω ακράδαντα πως η ανάπτυξη των πολιτιστικών δεσμών και επιχειρηματικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι προς όφελος της πατρίδας μας εν γένει, και ιδιαίτερα της Θράκης», ανέφερε ο κ. Παλακίδης.

«Σήμερα τιμούμε δεόντως έναν άνθρωπο που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην υποστήριξη της ρωσικής παρουσίας στην Αλεξανδρούπολη, και ιδιαίτερα στη διαιώνιση της ιστορικής παρουσίας των Ρώσων στη Θράκη», σημείωσε ο κ. Μασλόβ, και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα εκ μέρους του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αλλά και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα να σας ευχαριστήσω θερμά για το έργο σας και για το ότι είστε πάντα έτοιμος να συμπαρασταθείτε και το κάνετε ανιδιοτελώς. Αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση».