Είθισται οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξυμνούν ή έστω να σιγοντάρουν τις ενέργειες που προέρχονται από πολιτικούς τους φίλους, και στον αντίποδα, αν όχι να απαξιώνουν, τουλάχιστον να αποσιωπούν και να αποφεύγουν να αναγνωρίσουν τα όσα θετικά πράττουν οι πολιτικοί τους “αντίπαλοι”.

Την αντίθετη από τη συγκεκριμένη λογική και πρακτική, ακολούθησε σήμερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος χαιρετίζοντας την επίσκεψη των κ.κ. Π. Πολάκη, Α. Δρακόπουλου και R. Piano, προέβη σε ένα ασυνήθιστο για τα επικρατούντα πολιτικά ήθη «fair play» έναντι του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και της σημερινής κυβέρνησης.

«Θέλω να ευχαριστήσω και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και φυσικά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», γιατί αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με αυτούς τους δύο φορείς. Ως Δήμαρχος είμαι ευτυχής. Και δεν πολιτικολογώ… Ξέρετε τις πολιτικές μου πεποιθήσεις οι περισσότεροι. Δεν πολιτικολογώ, αλλά είχα προσπαθήσει και με προηγούμενες κυβερνήσεις να χτυπήσω πόρτες. Πόρτα ανοιχτή βρέθηκε με αυτήν την κυβέρνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Πετρίδη στο ακόλουθο βίντεο: