Το δεύτερο γυναικείο τμήμα “Θυγατέρων της Πηνελόπης” στην Ευρώπη, μετά από εκείνο της Στουτγκάρδης, είναι αυτό που ιδρύθηκε στο Παρίσι.

Το νέο τμήμα, επισκέφθηκε κατόπιν έγκρισης από την κεντρική διοίκηση της Οργάνωσης η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, η Liaison Ελλάδος κ. Μαρία Σοφιανού-Τζαμπάζη, προκειμένου να συζητήσει με τα στελέχη του θέματα οργανωτικά, να μοιραστεί μαζί τους σκέψεις ως προς τις μελλοντικές τους δράσεις, αλλά και να ανταλλάξει εμπειρίες και ιδέες.

Το τμήμα “Θυγατέρων της Πηνελόπης” του Παρισιού, απαρτίζεται από εξαιρετικά αξιόλογες Ελληνίδες που κατοικούν μόνιμα στη γαλλική πρωτεύουσα, πολύ μορφωμένες, εργαζόμενες σε πρεσβείες και σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και που ως εκ τούτου διαθέτουν προσβάσεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων, γεγονός προδήλως πολύ σημαντικό για τη χώρα μας.

“Το νέο τμήμα έχει όλα τα εκείνα εχέγγυα για να προχωρήσει πολύ καλά, και αυτό βέβαια μας χαροποιεί αφού οι Ελληνίδες αυτές θα εργαστούν για την εκπλήρωση των σκοπών της Οργάνωσης που είναι κυρίως η προαγωγή του Ελληνισμού”, δήλωσε σχετικά η κ. Σοφιανού-Τζαμπάζη, που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πως οι Έλληνες στο Παρίσι είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί, η δε ελληνική παρουσία είναι αξιοσημείωτη αφού εκεί ζουν περισσότεροι από 40.000 Έλληνες. “Όπου υπάρχει Ελληνισμός καλό είναι να υπάρχει τμήμα της Οργάνωσης με ανθρώπους που θα εργάζονται για το καλό της  χώρας μας”, πρόσθεσε με νόημα η Liaison Ελλάδος.

Τα μέλη του νέου τμήματος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αλλά και για τη Θράκη, αφού πολλές από τις κυρίες έχουν επισκεφθεί την Κομοτηνή και εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναβρεθούν στην πόλη μας.

Επαφές στο Παρίσι και για τον Πρόεδρο ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής “Ορφεύς”, Ιωάννη Τζαμπάζη

Στο πλαίσιο των εργασιών της ίδρυσης του τμήματος “Θυγατέρων της Πηνελόπης” στο Παρίσι, ο Πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής “Ορφεύς”, κ. Ιωάννης Τζαμπάζης, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του τμήματος ΑΧΕΠΑ Παρισίων κ. Γεώργιο Μάρκου (χειρουργό γυναικολόγο), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σειρά θεμάτων της επικαιρότητας που άπτονται της Οργάνωσης και της Ελλάδας – εξάλλου οι δύο άνδρες συνδέονται και από το γεγονός οτι αμφότεροι κατάγονται από την Ήπειρο.

Όλα τα τμήματα ΑΧΕΠΑ / “Θυγατέρων Πηνελόπης” της Ελλάδας έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις  και φιλανθρωπικές δράσεις για το προσεχές διάστημα

Όσον αφορά το τμήμα Κομοτηνής των “Θυγατέρων Πηνελόπης / Νηρηίδες”, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου οργανώνει για άλλη μια χρονιά δράση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τις γυναίκες των Σαππών, εξασφαλίζοντας την κινητή μονάδα μαστογραφίας του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ελπινίκη Μπλεκάτση με το Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν προβεί ήδη σε εκτεταμένη οργανωτική κινητοποίηση ώστε να εξυπηρετηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός γυναικών. Η κινητή μονάδα το ίδιο Σαββατοκύριακο θα σταθμεύσει και στην πόλη της Ξάνθης σε συνεργασία με το εκεί τμήμα “Αρσινόη” και την Πρόεδρό του κ. Πέλα Βώβου.